SvijetVijestiZanimljivosti i zabava

Grk propustio kobni let iz Etiopije pa podijelio emotivnu poruku nakon pada aviona

“Kada sam stigao, nije se više bilo moguće ukrcati i zatvorili su prolaz. Jedino što sam vidio jeste nekoliko putnika koji su ulazili u avion. Vrištao sam i molio da me puste da uđem, ali nisu mi to dopustili”, rekao je Mavropoulos.

Let se srušio samo nekoliko minuta nakon uzlijetanja i odveo 157 ljudi u sigurnu smrt. Mavropoulos je premješten na naredni let za Nairobi, ali su ga iz aviokompanije zamolili da porazgovaraju s njim jer su izgubili kontakt s avionom koji je on propustio.

Možda će Vas zanimati i:

Foto: Facebook

Foto: Facebook

“Rekli su mi da ne protestujem zbog toga te da zahvalim Bogu jer sam jedini koji nije uspio ući na let”, rekao je Mavropoulos.

Uskoro je saznao da je avion bio pun humanitaraca i međunarodnih eksperata od kojih su mnogi radli u UN-u.

“Nazvao sam prijatelje u Nairobiju i pokušao saznati o čemu se radi pa su mi oni uskoro javili da su Grčki mediji potvrdili da se avion srušio. Pao sam na pod od šoka kada sam shvatio koliko sam sreće imao”, rekao je Grk.

Etiopsko zrakoplovstvo je u saopćenju za medije izjavilo kako je u avionu bilo 157 putnika iz 35 država, a ova nesreća je pokrenula mnoga pitanja o sigurnosti ovog modela aviona. Razlog tome jeste činjenica da je isti model aviona pao u oktobru pod sličnim sticajem okolnosti.

Klix.ba


Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button