Ćiro Blažević: U Prosinečkom vidim sebe, ali ja bih drugačije uradio s Vranješom

Ćiro Blažević: U Prosinečkom vidim sebe, ali ja bih drugačije uradio s Vranješom


Miroslav Ćiro Blažević, poznatiji kao trener svih trenera, za Klix.ba je rekao da BiH ima tešku kvalifikacionu grupu za Evropsko prvenstvo.

“Nedavno sam razgovarao s Robertom Prosinečkim i tako sam bio ponosan na njega, jer sam u njemu vidio sebe. Pun je samopouzdanja. To je bitno, kao i to da tu vjeru iskomunicira s igračima. Kada izađeš na teren bez kompleksa onda nema problema. To karakterizira naše igrače i ne vjerujem da će biti impresionirani bilo kakvim protivnikom te da će odigrati svoje. Zato sam sklon vjerovati optimizmu kod selektora Prosinečkog, koji mi je rekao ‘šefe, proći ćemo'”, ističe Prosinečki, koji se potom osvrnuo na pojedine kritičare koji su smatrali da je BiH imala dosta sreće u Ligi nacija.

“Ako traže sreću, neka igraju loto. Sreća je faktor koji hvataš ako si spreman. Neće sreća sama doći ako neko sjedi u kafiću, pije, puši i govori kako je nema. Sreća je jedan fenomen, koji nije privilegovan da će nekome doći. Moraš sve učinit da sreća tebi dođe”, u svom stilu je prokomentarisao uz nekoliko njemu svojstvenih psovki.

Igrač o kojem se mnogo pisalo posljednjih mjeseci je Ognjen Vranješ. On se na kraju zbog brojnih skandala nije našao na spisku selektora Prosinečkog.

Sušić je najbolji ikad

“Znam sve pojedinosti, ali ne bih se puno u to upuštao. Ja bih tu drugačije reagovao. Današnja mladost je sklona da napravi neke pogreške, a da nije ni svjesna njih. Međutim, bilo je to vrlo nezgodno i osjetljivo za naše podneblje i vjerovatno ne bi to moglo proći kroz pedagoški način jer bi publika negodovala. U svakom slučaju ja bih drugačije postupio od Prosinečkog. Tačnije, probao bih da ga zadržim, ali da on napravi jednu reakciju i da kaže “bio sam budala, mlad” i slično. E, to se očekivalo i onda bi bilo sve lakše. Najprije bih s njim obavio razgovor, ali vjerovatno je Prosinečki to i pokušao, a nije prošlo. Na kraju mogu reći, koga nema, bez njega se može”, kazao je Ćiro.

Za kraj razgovora Blažević se osvrnuo na neke iznenađujuće rezultate u prve četiri utakmice osmine finala Lige prvaka.

“Velikani su skloni vjerovati kako su oni velikani. Pa tako u jednoj utakmici s manje renomiranim protivnikom ili slabijim uđu sa stanovitom sigurnošću, a to je uvijek hendikep koji se obije o glavu. Nisu svoje protivnike shvatili ozbiljno i zato su ispali Real, PSG, Roma…” kazao nam je Blažević, a onda se okrenuo drugom stolu gdje su sjedili njegovi prijatelji i komentarisali ko je bio najbolji igrač s ovih prostora ikad.

“Za mene je to Safet Sušić. Tu nemam dileme”, kratak i jasan bio je Blažević.

Klix.ba

Video u fokusu


Facebook Comments