Održan jubilarni 20 TK-a Open

- Kategorija: Sport, Tuzla

U Velikoj dvorani SKPC Mejdan u subotu 09.03.2019. godine je održan jubilarni 20 TK-a Open najveće i najstarije karate takmičenje na prostoru Bosne i Hercegovine.

Tuzlarije

Tehnički organizator turnira je bio Klub borilačkih sportova Tuzla-Sinbra. U Tuzlu su ovom prilikom došli takmičari i gosti iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Sjeverne Makedonije a posebna čast je bila ugostili reprezentaciju Turske.

Tuzlarije

Najuspješniji klub na turniru po broju osvojenih medalja je bio domaćin KBS “Tuzla-Sinbra” a obzirom da domaćin ne ulazi u izbor za najuspješniji klub je proglašen Karate klub “Unsu” Bijeljina sa osvojenih 5 zlatnih. 6 srebrenih i 6 bronzanih medalja. Drugo mjesto u ukupnom plasmanu je zauzela Turska karate federacija sa 9 zlatnih, 1 srebrenom i 2 bronzane medalje dok je trećeplasirani Karate klub Bar Crna Gora sa 7 zlatnih 3 srebrene i 2 bronzane medalje.

Tuzlarije

Najuspješniji takmičari na turniru su bili Tanja Đokić i Sandro Krešić.

U sklopu turnira održan je i revijalni pod nazivom 5. Memorijal Fuad Hadžiavdić Fudo dio gdje su se najkvalitetniji seniori takmičili za novčane nagrade.

Na 20. TK-a Openu je učestvovalo 60 klubova.

Kameleon i Zenski Banner1.fw

Facebook Comments