U fokusu

Peticijom za ravnopravnost spolova slavimo Dan žena


Kampanja ”IZBORI SE ZA RAVNOPRAVNOST” danas je okupila 60 volontera i volonterki u gradovima širom Bosne i Hercegovine na ulicama, kako bi  prikupili potpise podrške peticiji. Volontere i volonterke ćete prepoznati u Vašem mjestu po majicama na kojima piše ”JEDNAKO VRIJEDIMO” što je i ključna poruka kampanje, jer i muškarci i žene, samo kao ravnopravni partneri, mogu mijenjati svijet.

Volonterka Samira Salihović se sa ostalim volonterima nalazi u TC Tuzlanka u Tuzli. “Tuzla je počela sa potpisivanje peticije za ravnopravnost spolova u Bosni i Hercegovini, građani sami prilaze volonterima i potpisuju peticiju, te time žele aktivno da učestvuju i da daju svoju podršku. Pozivamo i ostale građane i građanke da nam se pridruže”

Ove godine umjesto poklona za 8.mart, dajte podršku Vašim majkama, sestrama, suprugama, kćerkama i prijateljicama tako što ćete potpisati peticiju za ravnopravnost spolova u Bosni i Hercegovini jer je upravo danas, na Međunarodni dan žena zvanično počela kampanja ”IZBORI SE ZA RAVNOPRAVNOST”. I vi ste pozvani/e da doprinesete i ubrzate promjene koje želite da vidite u bh društvu. Prvi korak je Vaš potpis za peticiju za ravnopravnost spolova koju možete potpisati OVDJE ili negdje na ulici kod naših volontera u Sarajevu, Tuzli, Banja Luci, Bihaću, Mostaru, Zenici, Vitezu, Travniku, Bijeljini, Brčkom, Kiseljaku, Kreševu, Doboju…

Kordinatorica projekta Azra Delmanović se nalazi u glavnom gradu Bosne i Hercegovine sa grupom volontera. “Mladi širom BiH danas su izašli na ulice kako bi prikupili potpise za peticiju #100 000 za ravnopravnost spolova. Zainteresovanost građana i građanki je velika, te mnogi stoje u redovima kako bi dali svoj potpis podrške. Ovim putem pozivam građane i građanke Sarajeva da nam se pridruže u SC Alta kako bi i oni postali dio ove velike priče, dio promjene.”

Kako biste pokazali da ste dio ove velike priče, nakon što potpišete peticiju, fotografišite se sa jednim od hashtag-ova #JednakoVrijedimo ili #IjaSamTuZanJu i pozovite Vaše prijatelje da i oni učine isto. Dokažimo da jednako vrijedimo. Za bolju budućnost Bosne i Hercegovine. Za našu budućnost!

Danijel Petrović iz Banja Luke “Danas smo i u Banja Luci gdje naši volonteri ispred TC Bingo skupljaju potpise za peticiju #100 000 za ravnopravnost spolova. Brojni građani svojim potpisom daju podšku kampanji, a i vas pozivamo da i u Banja Luci  date podršku svojim potpisom. Nas #100 000, a jedan razlog!”Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button