U fokusu

ŽELIŠ PROMJENU U BH DRUŠTVU? PRVI KORAK JE TVOJ POTPIS ZA PETICIJU #100 000!


Ove godine umjesto poklona za 8.mart, dajte podršku Vašim majkama, sestrama, suprugama, kćerkama i prijateljicama tako što ćete potpisati peticiju za ravnopravnost spolova u Bosni i Hercegovini jer upravo na Međunarodni dan žena zvanično počinje kampanja ”IZBORI SE ZA RAVNOPRAVNOST” .

I vi ste pozvani/e da doprinesete i ubrzate promjene koje želite da vidite u bh društvu. Prvi korak je Vaš potpis za peticiju za ravnopravnost spolova koju možete potpisati OVDJE.

Nas 100 000, a jedan razlog-RAVNOPRAVNOST

Cilj kampanje je prikupiti 100 000 potpisa podrške peticiji kojom će se podstaknuti donosioci odluka na puno poštivanje Zakona o ravnopravnosti spolova u Bosni i Hercegovini.  U Zakonu o ravnopravnosti spolova u BiH piše da jednaka zastupljenost muškaraca i žena u politici postoji kada je jedan od spolova zastupljen sa 40% od ukupnog broja kandidata i kandidatkinja. Niti u jednoj od 14 vlada u Bosni i Hercegovini član 20 Zakona o rodnoj ravnopravnosti nije ispoštovan.

Mladi iz cijele BiH žele promjene

Kampanja ”IZBORI SE ZA RAVNOPRAVNOST” okupila je ukupno 60 volontera i volonterki koji će 8.marta u gradovima širom Bosne i Hercegovine izaći na ulice i prikupljati potpise podrške peticiji. Volontere i volonterke ćete prepoznati u Vašem mjestu po majicama na kojima piše ”JEDNAKO VRIJEDIMO” što je i ključna poruka kampanje jer i muškarci i žene, samo kao ravnopravni partneri, mogu mijenjati svijet.

Jednako vrijedimo

Kako biste pokazali da ste dio ove velike priče, nakon što potpišete peticiju, fotografišite se sa jednim od hashtag-ova #JednakoVrijedimo ili #IjaSamTuZanJu i pozovite Vaše prijatelje da i oni učine isto. Dokažimo da jednako vrijedimo. Za bolju budućnost Bosne i Hercegovine. Za našu budućnost!

Za više informacija posjetite web stranicu IZBORI SE ZA RAVNOPRAVNOST,  a ukoliko imate kakvih pitanja, ideja ili prijedloga pišite na ravnopravnost@izborise.com , a kampanju pratite  i na društvenim mrežama kako biste bili u toku sa svim aktivnostima.

Kampanju Izbori se za ravnopravnost sprovodi NVO Radio Kameleon-Otvorena mreža ljudskih prava i demokratije u sklopu projekta ”Dijalog za budućnost” koji implementiraju UNDP, UNICEF i UNESCO u partnerstvu sa Predsjedništvom Bosne i Hercegovine.Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button