“Medijski spinovi, izmišljene konstrukcije i tračevi su nastavak rata protiv SDP-a”

“Medijski spinovi, izmišljene konstrukcije i tračevi su nastavak rata protiv SDP-a”


Predsjedništvo Socijaldemokratske partije (SDP) BiH danas je na sjednici osudilo, kako su naveli iz te stranke “perfidnu kampanju koju pojedini centri moći i mediji vode protiv SDP-a BiH, sa namjerom podrivanja Bosanskohercegovačkog bloka i pozicija partije unutar njega”.

– Medijski spinovi, izmišljene konstrukcije i tračevi su samo nastavak specijalnog rata koji se mjesecima vodi protiv SDP-a i njegovih zvaničnika – navodi se u saopćenju SDP-a.

Na sjednici su razmatrani zaključci sjednice proširenog Kantonalnog odbora SDP Tuzlanskog kantona, kojima se traži od Predsjedništva i Glavnog odbora stranke, da u slučaju blokade političkih procesa zbog neuspostavljanja nove skupštinske većine i nemogućnosti formiranja Vlade Tuzlanskog kantona, uzmu u obzir specifičnu društveno-političku situaciju u ovom kantonu, oko formiranja vlasti.

Imajući u vidu da odluke Glavnog odbora SDP-a mogu samo revidirati njegovi članovi, Predsjedništvo o tome nije donosilo stav, nego će to odlučiti članovi Glavnog odbora na sljedećoj sjednici tog organa.

– Odgovori kojim se Evropska unija uvjerava kako je pozitivna pojava sistem segregacije u obrazovanju i diskriminacije građana po etničkom osnovu u izbornom procesu, predstavljaju istinski diplomatski incident i sramotu za državu. Jednako tako, činjenica da je dio pitanja ostao neodgovoren dodatno ukazuje na neozbiljnost domaćih vlasti i njihovu nespremnost da se istinski posvete pristupanju Bosne i Hercegovine NATO-u i EU – saopćeno je nakon sjednice Predsjedništva SDP-a BiH.

Video u fokusu


Facebook Comments