Danas sastanak Izetbegovića, Dodika i Čovića

Danas sastanak Izetbegovića, Dodika i Čovića


Sarajevo, 25.6.2015. - Bošnjacki clan Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegovic (na fotografiji) izjavio je u cetvrtak u Sarajevu kako se nada da ce Srbija napokon prestati s raspisivanjem tjeralica zbog ratnih zlocina za državljanima drugih država i tako prekinuti praksu kršenja postojecih medudržavnih sporazuma i protokola. foto HINA / FENA / mm

Lider SNSD-a Milorad Dodik, HDZ-a Dragan Čović i SDA Bakir Izetbegović danas će u Sarajevu razgovarati o formiranju vlasti na nivou BiH.

On je rekao da EU očekuje što hitnije fomiranje vlasti u BiH bez ikakvih uslovljavanja, pa i godišnjim nacionalnim planom, te poručio da SNSD, na čijem je čelu, neće žrtvovati princip vojne neutralnosti ni zbog kakvog dogovora o formiranju Savjeta ministara.

Predsjednik HDZ-a Dragan Čović izjavio je ranije da će danas biti održan sastanak HDZ-a, SDA i SNSD-a u vezi sa formiranjem Vijeća ministara.

Čović je naveo da će na sastanku, čiji će domaćin biti Dodik, prisustvovati možda i lideri još nekih stranaka koje bi se mogle naći u vlasti na nivou BiH.

“Ja sam dosta optimističan, ali treba sačekati srijedu i vidjeti kako će ti razgovori završiti. Vjerujem da bi u ovom mjesecu trebalo da imamo Savjet ministara”, izjavio je Čović novinarima nakon konstitutivne sjednice HNS-a, čiji je predsjednik.

Video u fokusu


Facebook Comments