Crna hronika

Česi autobusom pokušali prokrijumčariti drogu i tablete iz BiH
Tužilac Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju podigao je optužnicu protiv Petra Hofireka (50) i Romana Šika (36), iz mjesta Brno, Republika Češka, državljana Republike Češke.

Navedeni optuženi se nalaze u pritvoru od 14. decembra 2018. godine po rješenju Suda BiH. Oni se terete da su 11. decembra 2018. godine kao saizvršioci neovlašteno izvršili međunarodni promet opojnih droga koje su propisom proglašene opojnim drogama, s područja Bosne i Hercegovine u Republiku Hrvatsku, sve u namjeri pribavljanja protivpravne imovinske koristi.

U optužnici se navodi da je krijumčarenje izvršeno u ličnim stvarima i prtljagu, a droga je otkrivena i zaplijenjena u autobusu koji saobraća na relaciji Sarajevo – Zagreb tokom drugolinijskih graničnih provjera službenika Granične policije BiH na MGP Bosanska Gradiška. Zapljenom je utvrđeno da se radi o većoj količini raznih vrsta narkotika, medikamenata pogodnih za proizvodnju opojnih droga, kao i priboru za konzumiranje opojnih droga.

Optuženi se terete da su počinili krivično djelo neovlašteni promet opojnim drogama. Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

FenaKomentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button