Počeo sastanak delegacije Predsjedništva BiH sa zvaničnicima Evropske komisije

Počeo sastanak delegacije Predsjedništva BiH sa zvaničnicima Evropske komisije


Sastanak delegacije Predsjedništva BiH sa Hahnom i visokom predstavnicom Evropske unije za vanjske poslove i sigurnosnu politiku Federicom Mogherini je u toku, a nakon njega je predviđen i tête-à-tête Dodika i komesara Johannesa Hahna.

Delegacija Predsjedništva Bosne i Hercegovine, predvođena predsjedavajućim Miloradom Dodikom, boravi danas u posjeti institucijama Evropske unije u Briselu, gdje će evropskom komesaru za proširenje Johannesu Hahnu uručiti odgovore na dodatna pitanja iz Upitnika Evropske komisije.

Sastanak delegacije Predsjedništva BiH sa Hahnom i visokom predstavnicom Evropske unije za vanjske poslove i sigurnosnu politiku Federicom Mogherini je u toku, a nakon njega je predviđen i tête-à-tête predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika i komesara Johannesa Hahna. U konačnici će biti održana i konferencija za medije.

BiH je, podsjećanja radi, prošle sedmice prezentirala odgovore na dodatna pitanja iz Upitnika Evropske komisije, na osnovu kojih bi ta institucija trebala kreirati Mišljenje o zahtjevu BiH za članstvo u Evropskoj uniji.

Faktor

Video u fokusu


Facebook Comments