U fokusuVijesti

Marčelo u 56 sekundi objasnio šta znači dati glas Aleksandru Vučiću (VIDEO)
Protesti pod sloganom “1 od 5 miliona” ušli su u svoj treći mjesec, a od prve šetnje “Protiv krvavih košulja”, kojom je ova priča počela 8. decembra prošle godine, proširili su se na više od 20 gradova u Srbiji.

Na ukupno 10 skupova, koliko ih je do sad održano u Beogradu, na desetine hiljada građana izrazilo je svoje nezadovoljstvo politikom vladajućeg režima, a svoju podršku protestima je pružilo nekoliko stotina profesora Univerziteta u Beogradu, ali i brojni drugi predstavnici intelektualne, kulturne i umjetničke elite, čiji broj iz dana u dan raste.

Među onima koji su do sada govorili na ovim okupljanjima su glumci Branislav Trifunović i Nikola Kojo, pisac Marko Vidojković, Slađana Stanković iz udruženja malinara, novinar Milan Jovanović, muzičar i pisac Marko Šelić Marčelo…

Upravo njegov govor privukao je veliku pažnju javnosti, a ništa manje efektno nije bilo ni njegovo gostovanje na N1, u kom je u samo 56 sekundi uspio da objasni šta zapravo znači dati glas Aleksandru Vučiću i zašto je toliko važno izaći na ulice.

Organizatori protesta svake nedelje na ulicama saopštavaju spisak svojih zahtjeva, od kojih su samo neki da RTS protestima posveti pet minuta u svojim informativnim programima, jednako izvještavanje o svim političkim opcijama na javnom medijskom servisu, pronalazak počinilaca i nalogodavaca ubistva predsjednika GI SDP Olivera Ivanovića, ali i pojedine ostavke, što ministara, što čelnih ljudi RTS-a.

Izvor: Noizz.rsMožda će Vas zanimati i:

Back to top button