TELEMACH I KKR DALI DOPRINOS DIPLOMATSKOM ZIMSKOM BAZARU: Prikupljeno rekordnih 212,000 KM

TELEMACH I KKR DALI DOPRINOS DIPLOMATSKOM ZIMSKOM BAZARU: Prikupljeno rekordnih 212,000 KM


Organizacioni odbor Diplomatskog bazara sakupio je rekordnih 212,000 KM, a navedeni iznos je raspodijeljen organizacijama posvećenim humanitarnom radu s djecom i najugroženijim slojevima stanovništva širom Bosne i Hercegovine.

Na prijemu upriličenom povodom raspodjele prikupljenih finansijskih sredstava, Hajdi Mostić, CFO kompanije Telemach i predsjednica Upravnog odbora „Fondacije Telemach“, uručila je vaučer udruženju „Rastimo zajedno“ iz Gacka, čime je kompaniji Telemach ukazana čast i zahvala za dugogodišnje prijateljstvo i podršku Bazara.

Usprkos napornom radu organizacionog odbora, ovakav rezultat ne bi bio moguć bez nesebične pomoći i saradnje međunarodne i lokalne zajednice, domaćih izlagača i sudionika, te fantastičnog odziva građana, koji su odlučili provesti 1. decembar u Skenderiji.

Neka od udruženja koja su dobitnici sredstava prikupljenih na Bazaru 2018. godina su „SOS Dječija sela BiH“ u Srebrenici, „Franjevački međunarodni studentski centar“ u Sarajevu, centar za djecu i omladinu s posebnim potrebama „Los Rosales“ u Mostaru i „Down sy i mi“ iz Banja Luke.


Facebook Comments