LeBron i društvo slavili nakon velikog preokreta, Durentu MVP titula

- Kategorija: Košarka

Posljednjeg dana All-star vikenda u Charlotu tim Le Brona Jamesa nakon velikog preokreta savladao je tim Giannis Antetokounpmo rezultatom 178:164.

Meč je počeo poprilično neobavezno. Janisov tim, predvođen kapitenom, lako je dolazio do poena atraktivnim zakucavanjima. Lebron i društvo nisu mogli pogoditi skoro ništa i prednost protivnika je rasla sve više. Na poluvrijeme se otišlo sa 13 poena prednosti za Janisov tim, a igranje odbrana nije bilo ni na vidiku.

U nastavku Lebronova ekipa je nastavila promašivati i činilo se da će doživjeti blamažu. No, tako je bilo sve do sredine treće četvrtine, kada su za samo četiri minute Lebron i društvo nadoknadili velikih 20 poena zaostatka i ušli u egal, a već na kraju treće četvrtine došli do prednosti.

U posljednjoj četvrtini igrala se ozbiljnija košarka i odbrane su bile na visini zadatka.  Na kraju slavila je Lebronova ekipe predvođena Kevinom Durantom, igračem koji je na kraju drugi put u karijeri osvojio MVP nagradu All-star meča. Durent je do ovog laskavog priznanja došao sa 31 poenom i sedam skokova. Najbolji u Janisovoj ekipi bio je upravo on sa 38 poena i 11 skokova.

Kameleon i Zenski Banner1.fw

Facebook Comments