SARAJEVSKI SPECIJALCI PODRŽALI KOMESARA HALILOVIĆA: Imamo bolje uvjete za rad, želimo da ostane

SARAJEVSKI SPECIJALCI PODRŽALI KOMESARA HALILOVIĆA: Imamo bolje uvjete za rad, želimo da ostane


Policijski službenici Jedinice za podršku MUP-a Kantona Sarajevo obratili su se otvorenim pismom u namjeri iskazivanja podrške policijskom komesaru MUP-a KS Mevludinu Haliloviću kojem je Nezavisni odbor dao negativnu ocjenu za rad.

Policajci iz Jedinice za podršku ističu da odlukom Nezavisnog odbora, koji je predložio davanje negativne ocjene policijskom komesaru, izrazili su apsolutnu podršku komesaru Mevludinu Haliloviću u cilju njegovog daljnjeg angažmana na poziciji policijskog komesara.

– Napominjemo da je u proteklom periodu, odnosno otkad se na čelu Uprave policije MUP-a KS nalazi policijski komesar Mevludin Halilović, došlo do pozitivnih pomaka u našem radu. Posebno ističemo spajanje dviju jedinica u Sektor za policijsku podršku MUP-a KS u cilju što efikasnijeg djelovanja navedenih jedinica, zatim materijalno-tehničkom opremanju Sektora za policijsku podršku u vidu opreme i to nabavke novih službenih vozila, vatrenog oružja – dugih cijevi, taktičkih prsluka, pancirnih ploča, kao i druge opreme koja je neophodna u obavljanju naših poslova i zadataka. Također, napominjemo da je u navedenom vremenu došlo i do pozitivnih pomaka u vidu unapređenja policijskih službenika kroz redovno unapređenje u viši čin, kao i u zasnivanju radnog odnosa za nove policijske službenike uz primjetno zadovoljstvo policijskih službenika – navode u pismu.

Ističu niz uspješnih akcija koje su provele navedene jedinice u vidu pretrage terena, kao i lociranja osoba gdje je tom prilikom uz rukovođenje policijskog komesara Mevludina Halilovića prvi put došlo do pozitivne saradnje između više policijskih agencija u cilju lociranja i pronalaska navedenih osoba.

– Pored navedenog, po naredbi policijskog komesara Jedinica za podršku MUP-a KS je dodatno pojačala prisustvo na terenu u vidu patrolne djelatnosti, kontrolnih punktova na području Kantona Sarajevo, što je u znatnoj mjeri poboljšalo sigurnosnu situaciju i stvorilo sigurno okruženje za građane Kantona Sarajevo. U vezi sa svim navedenim, kao i mnoštvom drugih stvari, pružamo bezrezervnu podršku policijskom komesaru Mevludinu Haliloviću te se nadamo njegovom ostanku na čelu Uprave policije i stvaranju još boljih uslova za naš rad – zaključuje se u saopćenju.

 

Video u fokusu


Facebook Comments