U ZNAK SJEĆANJA NA EMILIANA SALU: Mečevi Lige šampiona i Lige Europe počinju minutom šutnje

U ZNAK SJEĆANJA NA EMILIANA SALU: Mečevi Lige šampiona i Lige Europe počinju minutom šutnje


Unija evropskih fudbalskih asocijacija (UEFA) potvrdila je kako će ove sedmice prije svih utakmica Lige prvaka i Europa ligi biti upriličena minuta šutnje u spomen na argentinskog fudbalera Emiliana Salu, koji je tragično stradao u avionskoj nesreći.

U saopćenju iz UEFA-e je naglašeno kako će osim minute šutnje, klubovi po želji imati priliku da na teren istrče s crnim trakama. Sala (28) je sredinom januara iz Nantesa prešao u Cardiff City. Privatni avion, koji se kretao iz Nantesa u Cardiff, s radara je nestao 21. januara. Olupina aviona u kojem je letio fudbaler Emiliano Sala pronađena je 4. februara na dnu Engleskog kanala (Le Manchea).

U četvrtak uvečer britanska policija objavila je da je tijelo, koje je izvučeno iz olupine aviona u Le Mancheu, identifikovano kao Salino, čime je potvrđena smrt 28-godišnjek bivšeg fudbalera Nantesa.

Olupina aviona, koji je nestao prije dvije sedmice iznad Le Manchea, pronađena je u blizini obale ostrva Guernsey. Avion Piper Malibu N264DB 21. januara bio je na putu iz Francuske za Cardiff, nakon što je argentinski fudbaler ostvario transfer iz Nantesa u velški klub vrijedan 15 miliona funti (oko 17 miliona eura).

Hayat.ba


Facebook Comments