Talentovana Tuzlanka Rania Musić pobjednica Zimskog prvenstva BiH u tenisu

Talentovana Tuzlanka Rania Musić pobjednica Zimskog prvenstva BiH u tenisu


Rania Musić iz Tuzle, pod palicom trenera Ismara Salčinovića osvojila je Zimsko prvenstvo Bosne i Hercegovine za djevojčice do 14. godina.

Rania se od svoje pete godine bavi tenisom započevši svoje prve teniske korake kod trenera Teniskog kluba “Dramar” Hakije Bašalića i Ismara Salčinovića pod čijim okriljem je bila prvakinja BIH u kategoriji 10, 12 i 14 godina.

Inače Rania je i prvakinja Republike Srpske do 14. godina. Igra evropske i internacionalne turnire gdje postiže odlične rezultate.

Na poziv teniske akademije A&J Academy 2018. godine iz Njemačke dobila je priliku da boravi u navedenoj akademiji, te sa trenerima iste otputuje sa još 9 talentiranih tenisera iz čitave Europe na mjesec dana u USA Florida, te tom prilikom igra najpoznatiji turnir u Bradentonu, Florida IMG Academy Nick Bollettieri, Orange Bowl, kao i još dva turnira.

Na jednom od ta dva turnira osvojila je fantastično 2. mjesto i igrala pritom odličan tenis u kategoriji do 14. godina.

Ostvareni rezultati ove talentirane 13-godišnje teniserke nisu ostali nezapaženi, te je nastavak njene profesionalne teniske karijere u ovom slučaju neupitan van granica BIH, imajući u vidu gore postignute rezultate.

 


Facebook Comments