Delvecchio o Džeki: Ne znam što mu je trebalo tako dugo da me stigne

Delvecchio o Džeki: Ne znam što mu je trebalo tako dugo da me stigne


Foto Luciano Rossi/AS Roma/ LaPresse 08/02/2019 Verona ( Italia) Sport Calcio Chievo Verona - AS Roma Campionato di Calcio Serie A Tim 2018 2019 Stadio Marcantonio Bentegodi di Verona Nella foto: Edin Dzeko, Leris Mehdi Photo Luciano Rossi/ AS Roma/ LaPresse 08/02/2019 Verona (Italy) Sport Soccer Chievo Verona - AS Roma football Championship League A Tim 2018 2019 Marcantonio Bentegodi Stadium of Verona In the pic: Edin Dzeko, Leris Mehdi
Nakon što se upisao u strijelce u 3:0 pobjedi nad Chievom u petak, Džeko je stigao do 83 postignuta gola u dresu Vučice.

Stavilo je to našeg napadača zajedno s Delvecchiom na osmo mjesto Romine liste najbolji strijelaca svih vremena.

“S obzirom na način na koji je započeo sezonu, smatrao sam kako će stići moj rekord za dvije ili tri utakmice. Ne znam što mu je trebalo tako dugo da me stigne”, rekao je Dellvecchio za La Gazzetta dello Sport.

“Zašto ga ne cijene? Roma nije osvojila ništa proteklih godina, 11 godina su bez trofeja i 18 bez Scudetta. On je stigao nakon što je osvojio Premiership i Bundesligu, postigao je mnogo golova, ali to nije iznenađenje. Navijači očekuju to od njega”, dodao je Delvecchio.

Podsjetimo, Džeko će sada jurišati na sedmu poziciju na kojoj se trenutno nalazi Balbo sa 87 golova i to bi se trebalo desiti već ove sezone.


Facebook Comments