Govor Nikole Koja na protestu u Mladenovcu: “Nećemo više o njemu”

Govor Nikole Koja na protestu u Mladenovcu: “Nećemo više o njemu”


“Nećemo više ni o njemu, ni o nama, mi smo ovdje jer smo slobodni i svjesni”, rekao je Nikola Kojo pred 150 ljudi u Mladenovcu koji su šetali u znak protesta “1 od 5 miliona”.

Mladenovčani su po treći put izašli na ulice i poseban akcenat stavili na pritiske koje doživljavaju zaposleni u lokalnim javnim preduzećima, ustanovama i upravi, oni koji se ne slažu sa politikom vladajuće koalicije i koji dolaze na ove proteste, naveli su organizatori skupa.

Prisutni su se obratli direktno direktoru JKP “Mladenovac” Vladeti Lučiću i predsjedniku GO Mladenovac Vladanu Glišiću, kojima je poručeno da prestanu sa praksom pritisaka, prijetnji, premještanja “neposlušnih” na druge radne pozicije, “jer ovakva praksa nije samo pokazatelj koliko u nekima nema ljudskosti i pristojnosti, već je regulisana i nizom krivičnih zakona”, prenosi N1.

Nakon što su prisutnima pročitani opšti i lokalni zahtjevi, a ostavka predsjednika Srbije Aleksandra Vučića predstavljena kao zahtjev protesta koji bi trebalo da bude primaran u svakom gradu Srbije, obratio se i glumac Nikola Kojo.

“Ovdje smo i sada i koliko god treba. Nećemo više ni o njemu, ni o nama, mi smo ovdje jer smo slobodni i svjesni. Govoriću o onima koji su još u kućama, o onima koji još ne shvataju, o onima koji su uplašeni. Vi koji ste ovdje, koji ste hrabri i svejsni – pomozite im, pričajte sa njima, pokušajte da im objasnite makar se naljutili i posvađali. Objasnite im da ta ‘djevojka’ u koju su se greškom zaljubili nije to što misle, ona samo govori da ih voli, ali sa njima je isključivo zbog njihovih novčanika i njihovih penzija”, izjavio je Kojo, nakon čega su građani krenuli u protestnu šetnju ulicama Mladenovca.

Protesti “Jedan do pet miliona” održani su u petak veče u nekoliko gradova u Srbiji. Sinoć se, osim u Mladenovcu, šetalo u Novom Sadu, Nišu, Šapcu, Smederevu, Aranđelovcu, Kraljevu, Topoli, Pančevu, Kruševcu, Zaječaru, Vršcu, Kikindi, Boru, Užicu, Čačku, Valjevu i Staroj Pazovi.

 


Facebook Comments