Ronioci izvukli tijelo djevojčice iz jezera

Ronioci izvukli tijelo djevojčice iz jezera


Ronioci Regionalnog centra iz Bijele izvukli su danas oko podneva tijelo djevojčice koja je stradala kada se prije dva dana prevrnuo čamac na Skadarskom jezeru, kazao je direktor Centra Vesko Mijajlović, javljaju crnogorski mediji.

U potragu su uključene spasilačke službe Nacionalnog parka ”Skadarsko jezero”, pripadnici Službe zaštite i spašavanja Podgorica, ronioci Regionalnog centra iz Bijele, policija, kao i građani.

U akciju je, kako je ranije saopćeno iz MUP-a, uključen i helikopter koji pretražuje teren iz zraka. Do nesreće je došlo u nedjelju oko 15 sati kada se uslijed nevremena prevrnuo čamac na Skadarskom jezeru.

Na čamcu je bilo devet osoba, a poginuli su supružnici Jana i Ratko Kumburović i njihova kćerka, kao i Vujošević iz Kuča, koji je pokušao da spasi porodicu. Vanja, Radojica i Ljiljana Rašović, kao i sveštenik Neofit koji su se takođe nalazili na brodu su se spasili.

Čamcem je upravljalo svešteno lice Goran Kimpanov (43) iz Zrenjanina, koji je uhapšen. Tijelo Jane Kumburović je pronađeno istog dana kada se dogodila tragedija.


Facebook Comments