POSLASTICA ZA LJUBITELJE TELENOVELE: DANAS U PROGRAMU TV1 I MREŽE POČINJE NOVA SERIJA „GORKA OSVETA“, DOBITNICA NAGRADE EMMY

POSLASTICA ZA LJUBITELJE TELENOVELE: DANAS U PROGRAMU TV1 I MREŽE POČINJE NOVA SERIJA „GORKA OSVETA“, DOBITNICA NAGRADE EMMY


Emitovanje serije „Gorka osveta“ (originalni naziv „Ouro Verde“, engleski „The Payback“), koja je u novembru prošle godine osvojila međunarodnu nagradu Emmy za najbolju telenovelu, u programu TV1 i Mreže počinje danas. Riječ je o regionalnoj premijeri portugalske dramske serije, snimljene 2017. godine u 110 nastavaka.

„Međunarodna akademija televizijskih umjetnosti i nauka u znak priznanja za najbolje televizijske programe proizvedene i distribuirane izvan Sjedinjenih Američkih Država dodijelila je nagradu Emmy seriji „Gorka osveta“. Ponosni smo što će gledatelji TV1 i Mreže premijerno ne samo u BiH, nego i u regionu, moći pratiti ovu zanimljivu i kvalitetnu seriju, i to svakog dana, od ponedjeljka do petka u 17:20 sati“, kaže Sanjin Bećiragić, direktor TV1.

Glavne uloge u seriji „Gorka osveta“ tumače Diogo Morgado i Joana de Verona, portugalski glumci s bogatom međunarodnom karijerom. Morgado je svjetsku popularnost stekao glavnom ulogom u američkom filmu „Božji sin“ (Son of God), dok je Joana de Verona ostvarila više od 40 uloga u filmovima i serijama snimanim u Brazilu, Francuskoj, Portugalu, Njemačkoj i Italiji.

Gledatelji TV1 i Mreže odnedavno mogu uživati i u seriji „Vatre Ivanjske“. Serija je nastala prema ideji poznate hrvatske književnice Diane Pečkaj Vuković, a mnogi TV kritičari slažu se u ocjeni da je to do sada najbolja telenovela u regionalnoj produkciji. Dokaz kvalitete je i činjenica da je seriju prikazivala italijanska nacionalna televizija Rai Uno.

Serija „Vatre Ivanjske“, u čijem su središtu intrigantni i složeni likovi koji se bore za ono što im pripada, u programu TV1 i Mreže ide u terminu ponedjeljak-petak u 20:00 sati.

Jorge Monforte je brazilski preduzetnik i vlasnik poljoprivrednog carstva Ouro Verde. Upravo je stekao značajan udio u kompaniji Banco Brandao Ferreira da Fonseca, koju vodi bogata i moćna portugalska porodica bankara na čelu sa Migelom Fererom de Fonescom. Jorge postaje član Upravnog odbora. Novost nije dobro prihvaćena u porodici Da Fonesca – opravdano sumnjaju u stvarne namjere ovog stranca.

Naime, Jorge Monforte je nov identitet Ze Marie Magalhesa, za koga su petnaest godina svi mislili da je mrtav. On se vraća u namjeri da osveti smrt svoje porodice.

Joao Magalhesa, otac Ze Marie, prije petnaest godina bio je finansijski direktor u kompaniji porodice Da Fonesca u vrijeme skandaloznog otkrića finansijske prevare u toj firmi i zloupotrebe kapitala. Joao je iskorišćen kao žrtveni jarac i firma ga optužuje za prevaru. Joao prijeti da će u javnosti iznijeti sav „prljavi veš“ iz kompanije, ukoliko se optužbe ne povuku. On i njegova porodica bivaju ubijeni, a cijela situacija je izlažirana kako bi izgledala kao ubistvo i samoubistvo.

Igrom slučaja, jedini preživeli je Jorge. Kada se probudi iz kome, Ze Maria je zbunjen i u                početku se ne sjeća događaja. Potražiće Miguela, kako bi mu pomogao da pronađe posao. Istog dana upoznaje djevojku u koju se zaljubljuje, ne znajući da je ona Miguelova kćerka. Vremenom mu se vraća sjećanje i polako sagledava situaciju kakva jeste. Miguelova tajna više nije bezbjedna…


Facebook Comments