PREMIJERNO: Prvi edukativni kanal u BiH namijenjen djeci

PREMIJERNO: Prvi edukativni kanal u BiH namijenjen djeci


U vremenu u kojem živimo, svjesni da djeca provode više vremena sa tabletima i mobitelima, nego što je to bio slučaj ranije, dolazimo do problematike sadržaja koji im se prikazuje na online kanalima. Upravo zbog toga, Azur Jahić je došao na ideju pokretanja obrazovno-zabavnog youtube kanala koji je namjenjen djeci uzrasta do 12 godina.

Kroz emisiju će se ponuditi kompletan obrazovni dio koji je namijenjen djeci za taj uzrast i prilagođen na način na koji oni to razumiji. Emisija će ponuditi sve što je nekada nama nudila enciklopedija, ali prilagođeno novom vremenu i na način da je dostupna svima. Prva epizoda emisije “Na slovo, na slovo” je premijerno puštena, a Azur Jahić tvrdi da će kanal ubzo postati prepun novih sadržaja.

„Za sada smo objavili premijerno prvu epizodu. Ja se nadam da će epizoda vezano za „Na slovo na slovo“ izlaziti svakih pet dana. U međuvremenu vjerujem da ćemo početi sa emitovanjem ostalih emisija koje imamo. Postoji i pored emisije „Na slovo na slovo“ još desetak emisija koje su u pripremi i na kojim radimo. Svaki dan sve više nepredujemo i više ćemo materijala imati. Ja vjerujem da će vrlo brzo kanal biti popunjen sa mnogo emisija, tako da mališani mogu uživati u našim sadržajima.„

U ovom projektu učestvuje na desetine posvećenih, kreativnih mladih ljudi koji su s istom željom i namjerom ušli u ovu priču, da najmlađim drugarima ponude kvalitetno odrastanje. Iako je puštena tek prva emisija, pohvale su već našle svoj put do ekipe.

„Feedback naravno postoji i strašno je pozitivan, jer apsolutno ne postoji ništa slično na području bivše Jugoslavije što se bavi ovom tematikom. Ne postoji niti jedan specijalizirani dječiji kanal koji nije vezan samo za crtane filmove. Ono što je bila naša namjera je od početka je da imamo edukativni kanal koji je namijenjen isključivo djeci kako bi ih sačuvali od nekih sadržaja koji nisu primjereni njima. Za sada uspijeva. Roditelji su naravno oduševljeni, tako da mislim da smo napravili pravi pogodak s tim.“

Azra Husarić


Facebook Comments