Lifestyle

“PORAĐALA SE NA SNIJEGU, A NIKO NIJE STAO”: Spasio je majku i bebu, a roditelji djeteta mu se ODUŽILI NA DIRLJIV NAČINČovjek je nasred ulice tražio pomoć, a svi su ga obilazili. Kada sam ga pitao šta se dešava, pokazao mi je rukom na ženu koja je ležala u snijegu i rekao da se porađa, opisuje dramu na Bežanijskoj kosi Stefan Savić, zahvaljujući kome su majka i beba spaseni.

Merdita Ramadanović (34) krenula je kroz mećavu i snježne smetove prije nedelju dana sa suprugom ka bolnici da bi na svijet donijela osmo dijete. Međutim, nemilosrdni vremenski uslovi i kolaps u saobraćaju učinili su da ovaj “snježni porođaj” zapamti cijela Srbija.

– Vraćao sam se sa posla oko 16 sati, kada sam kod Kvantaške pijace na Bežanijskoj kosi ugledao nasred ulice čovjeka kojeg kolona automobila obilazi kao da je drvo – počinje priču za “Blic” Stefan Savić, komandir Kazneno-popravnog zavoda.

U to vrijeme je na ulici bila tolika gužva, kaže on, da je ispred njega bilo najmanje stotinu automobila, pa ipak niko nije htio da stane čovjeku u nevolji.

Brzo je stao još jedan mladić, pa su ženu zajedno smjestili na zadnje sjedište automobila.

– Suprug joj je brzo pocijepao pantalone i donji veš i nakon samo par minuta začuo se plač bebe. To je bio nevjerovatan trenutak. Oboje su plakali, a čovjek je kukajući tražio način da mi se oduži – priča Savić.

Kako su i žena i beba bile u opasnosti, a gužva na ulici velika, Savić je dao sve od sebe da što prije stignu do KBC Bežanijska kosa. Umalo se nisu, ilustruje on dramu, i sudarili na raskrsnici.

Da su njegova reakcija i brzina bili presudni za živote majke i bebe pokazuje i činjenica da je pupčana vrpca novorođenčetu bila obmotana oko vrata, a da je žena poplavila u licu. Munjevito su reagovali i medicinari iz KBC Bežanijska kosa.

– Ljekari i sestre su se brzo sjurili oko automobila i sve je bilo riješeno za samo nekoliko minuta. Tada me je otac novorođenčeta upitao: “Kume, kako se zoveš?”. Kada sam odgovorio da sam Stefan, rekao je da će se malecka zvati Stefanija – zaključuje Stefan Savić priču uz osmijeh.

Blic.rsKomentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button