Biznis

Bh. kompanija razvija poslovanje: Alma Ras širi pogon u Visokom













Kompanija Alma Ras od svog osnivanja 1998. godine u kontinuranom je usponu i širenju proizvodnje. U septebmru prošle godine otvorili su pogon u Visokom u kojem je posao dobilo oko 300 radnika, dok su za uređenje i opremanje objekta uložili više od 3.000.000 KM. Povećanje proizvodnje pratilo je i povećanje prodaje, koju Alma Ras ostvaruje i kroz širenje franšizne mreže u regionu. Kako Faktor saznaje, Alma Ras planira proširenje pogona u Visokom.

Ključ u ruke

Vlasnik građevinske firme Baupartner iz Gračanice Eldin Hadžibegović potvrdio je za Faktor da je u aprilu ove godine potpisao ugovor s kompanijom Alma Ras za izgradnju novog objekta u Visokom.

– Objekat bi trebao biti izgrađen po sistemu “ključ u ruke”. Kompanija Alma Ras širi svoju proizvodnju i to je jedna korektna firma, domaći brend. Mi smo se potrudili da dogovorimo s njima posao – kazao je Hadžibegović.

U firmi Alma Ras nisu htjeli davati dodatne informacije o ovoj investiciji i kazali su nam da će javnost biti blagovremeno obaviještena o svim budućim aktivnostima kompanije.

Izvršni direktor Alme Ras Rasim Memagić u ranijoj izjavi medijima, rekao je da će u 2016. godini fokus kompanije biti u znaku povećanja produktivnosti, prvenstveno kroz instaliranje i potpuno osavremenjavanje krojačnice. Dodao je da kompanija planira izdvojiti oko 600.000 KM za ovu investiciju.

Fokus na kvaliteti

Inače, kompanija Alma Ras svoje proizvodne pogone ima u Olovu, Varešu, Srebrenici i Visokom. Proizvodi za domaće tržište izrađuju se u Olovu, dok je kompletna proizvodnja u Visokom namijenjena izvozu.

Ukupno u svim pogonima zaposleno je oko 850 radnika, a izvoz najvećim dijelom odlazi na tržište Evropske unije. Najveći fokus kompanije Alma Ras je na kvaliteti proizvoda, a s obzirom na to da se radi o porodičnoj firmi, i vlasnik nastoji izgraditi porodičnu atmosferu među uposlenicima.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button