Vildana Selimbegović: “Lako nas je opisati strancima, pitanje je šta mi mislimo o sebi”

Vildana Selimbegović: “Lako nas je opisati strancima, pitanje je šta mi mislimo o sebi”


Ona je još kao srednjoškolka znala da će  novinarstvo biti njen životni poziv. Novinarsku karijeru počela je osamdesetih godina u sarajevskim Večernjim novinama, u kojima se vrlo brzo pokazala kao kvalitetna reporterka. U ratu prelazi u magazin Dane koji joj je u najvećoj mjeri obilježio profesionalnu karijeru. Njen put vodi od pozicije novinarke do glavne i odgovorne urednice najkvalitetnije novine u Bosni i Hercegovini. Za emisiju “Super žena preko radio antena”, Vildana o novinarstvu kao životnom pozivu, medijskoj sceni u Bosni i Hercegovini, te izazovima koje ovaj poziv nosi.

“Super žena preko radio antena” je emisija koja okuplja uspješne žene bh. društva. One govore o svojim iskustvima, usponima, ali i padovima, te na takav način motivišu mlade generacije. #HrabroŽenski razgovaramo o svim temama koje se tiču svake savremene žene.

Radio verziju “Super žena preko radio antena” slušajte svake subote od 10 h na frekvencijama Radio Kameleona ili putem live stream linka – http://zenski.ba/kameleon/pop.html


Facebook Comments