Pejzaž Dubaija dobiće sasvim novi izgled: Gradi se novi neboder sa nevjerovatnim atrakcijama (VIDEO)

Pejzaž Dubaija dobiće sasvim novi izgled: Gradi se novi neboder sa nevjerovatnim atrakcijama (VIDEO)


Pejzaž Dubaija dobiće sasvim novi izgled. U gradu poznatom po zgradama rekordne visine, uključujući i Burj Kalifu, nije iznenađenje da se gradi novi neboder.

Kula Palm je najnoviji građevinski projekat koji će dostići 240 metara visine i protezati se na 52 sprata. Prvih 18 spratova pripadaće luksuznom hotelu St Regis Dubai – The Palm.

Iako tačan datum otvaranja hotela još nije poznat, kada otvori vrata za svoje goste, St Regis će biti dom za tri bazena koja će se prostirati do vrha krova. Smješteni na 210 metara iznad zemlje, gosti će moći sa vrha jednog od najviših nebodera da posmatraju Dubai i to sa pogledom od 360 stepeni.

Za popunjavanje bazena od 775 kvadratnih metara, koji će se nalaziti na 50. spratu zgrade, biće potrebno 930.000 litara vode! Nakon kupanja plivači će moći da se popnu na balkon, gdje će se na 51. spratu nalaziti restoran.

Vrhunac zgrade će biti balkon na 52. spratu koji će svima omogućiti pristup spektakularnom pogledu. Osim hotela i bazena, zgrada će biti dom za više od 400 stanovnika i mnoštvo novih restorana.


Facebook Comments