U fokusu

Obilježavanje sedmice promocije prevencije raka grlića materice

Edukacijski centar “Nahla” Tuzla u saradnji sa “Centrom za prevenciju karcinoma grlića materice” i Ginekološkim centrom “dr Mahira Jahić” organizira okrugli sto u EC “Nahla” Tuzla i promociju na Trgu slobode u okviru sedmice promocije prevencije raka grlića materice.

Ove godine sedmica promocije prevencije raka grlića materice obilježava se od 21. do 27. januara. Okrugli sto pod nazivom “Rak grlića materice: Šta svaka žena treba znati?” održat će se u četvrtak, 24. januara 2019. sa početkom u 17.00h u multimedijalnoj sali EC “Nahla” Tuzla. Okrugli sto otvorit će prof. dr. med. sc. Mahira Jahić, predsjednica Centra za prevenciju karcinoma grlića materice.

Promocija na Trgu slobode održat će se u petak 25. januara 2019. sa početkom u 12.00h.

U sklopu promocije aktivistice Nahlinog kluba mladih će dijeliti promotivne materijale sa ciljem edukacije o prevenciji raka grlića materice.

Ovom prilikom aktivistice će također podijeliti vaučere za deset besplatnih pregleda (PAPA test) grlića materice u Ginekološkom centru “dr Mahira Jahić”.

Edukacijski centar “Nahla” Tuzla je bh. nevladina organizacija koja pruža obrazovanje i podršku ženi i porodici djelujući u skladu s principima slobode misli, savjesti i vjere u savremenom građanskom društvu.Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button