BiHLifestyleSport

Pogledajte kako izgledaju pripreme koreografije za ceremoniju otvaranja EYOF-a (FOTO/VIDEO)
Ekipa portala Klix.ba danas je posjetila Malu dvoranu u Skenderiji gdje se odvijala jedna od mnogobrojnih proba i zabilježila sjajnu atmosferu među srednjoškolcima koji iz dana u dan koreografiju dovode do savršenstva.

“Učenici će učestvovati u četiri tačke koje su veoma važne za dan otvaranja. Prva tačka je formiranje zastave BiH i to će se uraditi najnovijom tehnologijom s interaktivnim LED narukvicama”, kazala je za naš portal Emina Ćustović, koordinatorica Organizacionog odbora za ceremoniju svečanog otvaranja EYOF-a.
Prema njenim riječima druga tačka će biti izvođenje plesa uz Odu radosti, a treća uz jučer promovisanu pjesmu EYOF-a u izvedbi popularnog bh. pjevača Lake.
“Vrhunac ceremonije će biti koreografija uz pjesmu “We play together” s obzirom na to da se EYOF održava u Sarajevu i Istočnom Sarajevu s porukom da mladi zajedno kreiraju bolji svijet. To će biti najzahtjevnija tačka tokom ceremonije”, dodala je Ćustović.
Kako saznajemo, sarajevski srednjoškolci koreografiju uvježbavaju tri puta sedmično po dva sata, a sve s ciljem da 10. februara na stadionu Asim Ferhatović Hase u 19 sati pošalju prekrasnu sliku iz glavnog grada BiH.


Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Provjerite također
Close
Back to top button