LifestyleSport

EYOF 2019: Svečano promovisana Groodvijeva pjesma “Za pravu raju” (VIDEO)

Uz koreografiju 250 sarajevskih srednjoškolaca danas je u Olimpijskog dvorani Zetra svečano promovirana službena pjesma Evropskog olimpijskog festivala mladih EYOF-koji će od 10. do februara biti održan u Sarajevu i Istočnom Sarajevu. 

Pjesmu Groodyja, službene maskote EYOF-a, pod nazivom “Za pravu raju” interpretirali su Laka, Mirela i dječak Tarik. Autori pjesme su Adela Šabić (tekst), Elvir Laković Laka (muzika), a aranžamana Dino Šukalo i Laka.

Možda će Vas zanimati i:

Tokom svačanosti maskota 14. zimskih olimpijskih igara 1984. – Vučko simbolično je predao ključ uspjeh Groodvyju.

EYOF 2019. svečano će biti otvoren 10. februara na Olimpjskom stadionu “Asim Ferhatović Hase” u učešće 700 izvođača. U Organizaciju EYOF-a je uključeno više od 50 kompanija sa više od  500 uposlenih u samoj ceremoniji otvaranja.

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka na pres-konferenciji je kazao “da je vrijeme da pojedinačno preuzmemo odgovornost u vremenu u kojem živimo, da je vrijeme da kreiramo nova pozitivna sjećanja, ali ni jednog trenutka da ne zaboravimo lijepa sjećanja na Zimsku olimpijadu u Sarajevu 1984. godine”.

– Vjerujem da će EYOF uspjeti da probudi pozitivana razmišljanja i pozitivnu energiju u Gradu Sarajevu i da ćemo uspjeti probuditi olimpijski duh. Pripadam generaciji koja se, nažalost ne sjeća tih lijepih vremena i pozitivnih sjećanja iz Olimpijade 1984. ali želim da budem dio generacije i dio ljudi koji će imati lijepih sjećanja iz 2019. Pokazali smo da smo spremni organizirati velike događaje, ponovo želimo pokazati da je Grad Sarajevo spreman, da može i zna organizirati velike događaje kao što je ovaj sada – kazao je Skaka.  

Direkotor EYOF-a Senahid Godinjak kazao je da je Groodvyeva pjasma i promirana na najljepši način.

– Iskrene čestike autorima muzike i teksta i izvođačima. Uime svih onih koji danas predstavljaju EYOF sam zahvalan sretan i ponosan i ne mogu da sakrijem emocije koje je ova pjesma zaista pobudila. Vjerujem da će biti prihvaćena u javnosti i da ćemo je svi zajedno pjevati i do Koševa, a onda i jednim glasom 10. februara na ceremoniji svečanog otvaranja – kazao je Godinjak.

Hayat Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button