Dvije selekcije SNNK Colibri u borbi za prvo mjesto zimske lige

Dvije selekcije SNNK Colibri u borbi za prvo mjesto zimske lige


Proteklog vikenda održana je zimska liga u organizaciji Nogometnog saveza Tuzlanskog Kantona.

SNNK Colibri je tradicionalno uzeo učešće na ovom takmičenju pod pokroviteljstvom NSTK, ovaj puta sa dvije selekcije SNNK Colibri 1 i SNNK Colibri 2.

I najveći optimisti u našoj Školi Nogometa nisu mogli pretpostaviti da će se finalna utakmica igrati upravo između naše dvije selekcije. Još bitnija činjenica je da su obje selekcije izborile prvo mjesto u svojim grupama, bez primljenog gola uz impozantnu gol razliku te zadobile simpatije svih prisutnih gledalaca”, prokometarisali su iz kluba.

Da desert dolazi na kraju pokazala je i finalna utakmica između SNNK Colibri 1 i 2 koja je rješena tek nakon kaznenih udaraca, a pobjednika je odlučila vratnica gola.

Utakmica za nogometne sladokusce obilovala je mnoštvom lijepih poteza, borbenošću ali i korektnom igrom između dječaka iz istog kluba. Pored prvog i drugog mjesta Colibriji su osvojili i individualne nagrade za najboljeg golmana i najboljeg igrača a to su Rijad Becarevic i Amar Ibrišimović.

Mladi nogometaši su pokazali i humanu stranu, te teško bolesnom selektoru Sakibu Malkočeviću posebnom porukom poželjeli brzo ozdravljenje.

Video u fokusu


Facebook Comments