Vijesti

Ovo je luksuzna vila na Jahorini u kojoj “odmaraju” funkcioneri iz RS-a (FOTO)

Vila “Jahorina”, renovirana i luksuzno opremljena, spremna je da dočeka funkcionere Republike Srpske koji će doći na odmor poslije “napornog” rada u Sarajevu

Tokom prazničnih dana privodi se kraju uređivanje i opremanje enterijera vile “Jahorina”, jednog u nizu objekata kojim gazduje Ugostiteljski servis Vlade RS. Sudeći po fotografijama, unutrašnjost vile raskošno je opremljena.

Možda će Vas zanimati i:

Javnost ne bi ni saznala u kakvom luksuzu će uživati funkcioneri Republike Srpske koji se budu odmarali na Jahorini, gdje se nalazi istoimeni objekat u vlasništvu Vlade RS, da se jedan od izvođača radova, “Alu Wood Inžinjering” iz Maglaja, nije pohvalio fotografijama na svojoj Facebook stranici, prenosi portal Istinito.

Na fotografijama su prikazana unutrašnja vrata i maske za radijatore koje je “Alu Wood Inžinjering” postavio, ali se na njima vidi i ostatak raskoši u vladinoj vili.

Iz istih razloga ovih dana postavlja se i ograda oko Administrativnog centra Vlade RS u Istočnom Sarajevu (Lukavica), koju Dodik često koristi za zvanične i nezvanične sastanke i pres konferencije.

Inače, primjetno je da Vlada RS u okviru priprema za dolazak Milorada Dodika u Predsjedništvo BiH nije štedila novca za uređenje svojih objekata i njihovu maksimalnu zaštitu, kako bi Dodiku boravak u Sarajevu bio što udobniji.

MILION I 350 HILJADA VIŠE ZA UGOSTITELJSKI SERVIS

Nije nam poznato koliko budžetskog novca je potrošeno na raskoš u vili “Jahorina”, jer na zvaničnoj stranici Vlade RS među javnim nabavkama nismo uspjeli da pronađemo onu koja bi nam tu tajnu otkrila.

Ono što je poznato jeste da je u Budžetu RS za 2019. godinu Ugostiteljski servis Vlade RS zasebna potrošačka jedinica, čiji je budžet projektovan u iznosu od 4.810.000 KM. Istovremeno, budžet Ministarstva trgovine i turizma smanjen je sa 8.754.100 KM u 2018. na 5.291.900 KM u 2019. godini.

Budžet Ministarstva trgovine i turizma za 2019. godinu manji je za 3.462.200 KM, što znači da je budžet Ugostiteljskog servisa za ovu godinu uvećan za 1.347.800 KM. Toliko o proklamovanoj štednji premijera Radovana Viškovića!

Budući da kao član Predsjedništva Milorad Dodik ima “skroman” budžet od 100.000 KM, očito je da je pronađen dodatni način da se taj “nedostatak” kompenzuje kroz davanja iz Budžeta RS.

Naviknut na Budžet predsjednika RS od 10 miliona KM i raskoš koja ga okružuje gdje god se pojavi, nije ni čudo što se Dodik žalio na “parket koji škripi” u zgradi Predsjedništva BiH, izgrađenoj 1886. godine za potrebe tadašnje Zemaljske vlade BiH u Austrougatskom carstvu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button