5 razloga zašto svakom treba Škorpija u životu

- Kategorija: Astro

Pravi ste srećnici ako u svom životu imate barem nekog u znaku Škorpije. Evo vam nekoliko dobrih razloga da osobu u tom znaku volite još više…

Osobe rođene u znaku Škorpije jedne su od onih s kojima rijetki mogu kliknuti na prvu. Pri upoznavanju, Škorpije su zaista oprezne, vole dobro da ispitaju teren i prouče osobu pred njima, a tek kad se opuste mogu pokazati svu raskoš svojih osobina.

Ipak, pročitajte ove razloge i zavolite ih od samog početka.

Jako su duhoviti

Svi volimo da imato prijatelje sklone dobrom i zdravom humoru, a Škorpije su nesumljivo jedni od njih. Vole kvalitetan sarkazam i crni humor, a nemaju problema sa šalom na vlastiti račun.

Opuštena druženja s prijateljima njihov su teritorija. Dajte im šansu i pustite da vas nasmiju do suza.

Tvoji neprijatelji su i njegovi neprijatelji

Ako neko dira ljude koje oni vole, Škorpije znaju da budu nemilosrdne. Snažno i bez zadrške štiti će svoje najmilije, a napade na njih shvataće veoma lično.

U borbi za pravdu iskoristiće sve svoje prednosti – inteligenciju, snalažljivosti i energičnost. A možda i mišiće!

Snažna intuicija

Svi trebamo da imamo barem jednog prijatelja koji ima dobru intuiciju i od kojeg uvijek možemo pokupiti po koji kvalitetan savjet. Škorpija je baš takva – intuitivno razdvaja dobro i zlo te se tom osjećaju prepušta rado i često.

Intuicija i pronicljivost su joj jače strane, a pogotovo kada je riječ o poslovnim i ljubavnim situacijama. Možda bi ipak trebali da poslušate savjet vezan za posao ili novog frajera!

Neće vam dati da odustanete

Jednom kada Škorpija postavi cilj, ona se fokusira i do njega dođe. Ako ste vi jedni od onih koji krenu pa odustanu, u životu pod hitno trebate Škorpiju da vam primjerom pokažu da snaga volje i upornost nemaju granica.

Osim što su savršeno u stanju da se automotivišu, ako ih pustite da vam pomognu u ostvarenju vaših ličnih ciljeva – shvatiće to kao misiju.

Na primjer, ako im kažete da vam ne dopuste da odustanete od teretane i ovaj put, budite sigurni da će vas vaša Škorpija, kada dođu žute minute, doslovno otpratiti do tamo.

Privrženi su i odani

Iako se na prvi pogled ponekad čine hladni, jednom kada osvojite njihovo srce Škorpija će ostati s vama zauvijek. Oni nisu neodlučni, ne mijenjaju strane i nisu skloni osuđivanju.

Pokušaće da vas savjetuju jer to vole da rade, ali njihovi savjeti nikada neće preći u moralne prodike.

Osim toga, vaše tajne su sa Škorpijama sigurne. Osim što nisu sklone da tračaraju i jako su izravne, nikada ne bi izdali prijateljska osjećanja koja vas vežu.

Miss7

Facebook Comments