Sport

Drugi tuzlanski maraton najavljen u nedjelju










U nedjelju 28. oktobra u 9 sati na stadionu Tušanj počet će drugi maraton u Tuzli. Trčat će se dužione od 10km, 21, 1km, i maraton. Ideju za prvi tuzlanski maraton realizovao je prof.dr. Adem Balić jednostavno, jer nije mogao pronaći vremena da ode u Ljubljanu i istrči maraton. Ideju je podržao Nermin Klapić,. trijatlonac i dugogodišnji prijatelj  prof.dr. Adema Balića. U projekat su se uključili Body Control,  M-Bike shop kao i NS Primus sa kojima je ideja sprovedena djelo.

„Maraton trčati sam nije baš jednostavno, jer je to velika trka. A istrčati maraton na treningu ne bih baš preporučio drugima.  Ali već kada se tako velika trka trči, bitno je da imamo prijatelje i društvo oko sebe, i da stvorimo taj zajednički sportski duh. Sada, na kraju sezone, pošto smo svi dobro pripremljeni, dobro je završiti sezonu sa jednom dobrom trkom. Tako da pozivam sve trkače da mi se pridruže u nedjelju 28. u 9 sati. Trčat ćemo 10km, 21, 1km, i maraton. Trka počinje sa stadiona Tušanj u 9 sati i onda idemo po čitavoj Tuzli.“ rekao je dr. Adem Balić.

Možda će Vas zanimati i:

Učešće u trci mogu uzeti do sada prijavljeni trkači, koji imaju poseban pravilnik, odnosnon upute kojih se moraju držati prilikom maratona. Za radio Kameleon, o učesnicima maratona,  Jasmin Zahirović iz Body Control centra. „Do sada imamo 14 prijavljenih maratonaca, preko 20 polumaratonaca, i ima izuzetno dosta onih koji će trčati 10 km. Maraton se održava u organizaciji Body control centra iz Tuzle, podrška i inicijator maratona je svakako dr. Balić koji će istrčati kao najstariji maratonac u Bosni i Hercegovini.“

Za sve koji nisu imali priliku pročitati upustvo za maraton, mogu to uraditi ovdje.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button