Šesti dan od nestanka Davora Dragičevića: Kako je od žrtve porodične tragedije postao bjegunac

Šesti dan od nestanka Davora Dragičevića: Kako je od žrtve porodične tragedije postao bjegunac


Davor Dragičević je 30. decembra predvodio protestnu šetnju građana u Banjoj Luci koja je trajala duže od šest sati, nakon čega su intervencijom specijalne jedinice policije okončani protesti u Banjoj Luci. Davor je nestao.

Od tog trenutka pojavilo se mnogo (dez)informacija u vezi sa Davorom Dragičevićem. Prve su govorile da je on uhapšen, što je odmah demantovano iz banjalučke policije. Kružile su glasine da je napustio zemlju i da se skriva u Ambasadi Velike Britanije u Sarajevu, što je također zvanično odbačeno.

Njegovi bliski prijatelji i članovi grupe Pravda za Davida zabrinuti su za njegovu sudbinu s obzirom da se nikome nije javio danima. Suzana Radanović, sa kojom je Davor imao sina Davida, kazala je da nema kome prijaviti njegov nestanak. Davorov advokat Ifet Feraget s javnosti nije dijelio informacije gdje bi se njegov klijent mogao nalaziti.

Policijska Uprava Banja Luka dan nakon nestanka raspisala je potragu za Davorom Dragičevićem i još četiri osobe zbog sumnje da su počinili krivična djela i prekršaje jer se nisu pridržavali obaveza propisanih Zakonom o javnom okupljanju RS-a, te su, kako je navedeno iz policije, prekinuli zakazani koncert estradnog umjetnika Harisa Džinovića.

Borba se, kažu, nastavlja do kraja, pod svaku cijenu.

Video u fokusu


Facebook Comments