Otac ju zalio kiselinom dok je bila beba, danas je manekenka

Otac ju zalio kiselinom dok je bila beba, danas je manekenka


Indijku Anmol Rodriguez (23) je napao njezin vlastiti otac. Dok je bila beba i dok ju je majka dojila zalio ih je kiselinom. Otac se htio riješiti žene i kćerke. Bio je nezadovoljan što su dobili kćerku.

Majka je umrla, a Anmol je završila u bolnici. Pod nadzorom doktora je bila pet godina. Oca su osudili na zatvorsku kaznu, a Anmol je završila u sirotištu gdje je dobila obrazovanje.

Bila sam mala i nisam shvatala da se druga djeca razlikuju od mene dok nisam došla u sirotište. Tada sam vidjela da druga djeca drugačije izgledaju”, kaže Anmol.

Kasnije je završila studij i počela živjeti samostalno. Zahvaljujući svojim kontaktima među ženama političarkama, uspjela je stvoriti organizaciju koja pomaže djevojkama i ženama poput nje. Iako je izgubila jedno oko i ostali su joj ožiljci na licu, Anmol ponosno pozira kao manekenka. Jednoj je prijateljici koja je također povrijeđena u napadu kiselinom pomogla da se uda.

Žrtvama pomažem edukacijom. Želim da shvate da mogu upotrijebiti svoje vještine, pronaći posao i živjeti od svog novca. Ja želim postati kao žrtva koja je preživjela napad kiselinom postati manekenka i proširiti svijest o tome da napad kiselinom ne mora značiti i kraj života.Nadam se da ću inspirisati žene da svoja lica ne pokrivaju već hodaju ponosne i samouvjerene”, kaže Anmol, piše The Sun.

Video u fokusu


Facebook Comments