Dječaku se bore za život nakon teške povrede pirotehnikom

Dječaku se bore za život nakon teške povrede pirotehnikom


Desetogodišnji dječak u srijedu popodne je pokupskom Letovaniću, pucajući s karabitom, zadobio povrede opasne za život.

Kako je saopćeno iz Policijske stanice u Sisku, dječak je hitno prevezen u Klaićevu bolnicu u Zagreb, gdje se doktori bore za njegov život. Kako prenosi Jutarnji list, dječak je s društvom u metalnu posudu nagurao karabitni eksploziv. Uslijed eksplozije, metalna posuda se razletjela i njene krhotine su teško povrijedile dječaka. Zadobio je vrlo teške povrede glave. Hitna pomoć ga je odvezla u bolnicu u Klaićevoj u Zagrebu gdje je s teškim i kompliciranim povredama glave završio na hitnom operacijskom zahvatu.

Nakon povrede šake dječaka u Lipovljanima elektrodetonatorskom kapislom u utorak, te teškog povređivajna dječaka u Letovaniću eksplozijom acetilena iz karabita u srijedu, sisačko-moslavačka

Policijska uprava uputila je javni apel roditeljima i njihovoj djeci. Na roditelje se apelira da zaštite djecu držeći ih pod nadzorom, da im ne kupuju i ne dozvoljavaju igru eksplozivnim sredstvima i pirotehnikom. Upravo eksperimentiranje eksplozivnim sredstvima najčešće dovodi do povreda, koje mogu imati i tragične posljedice. Maloljetnici iz Letovanića i Lipovljana žrtve su upravo takve igre.

 

Video u fokusu


Facebook Comments