BiHU fokusu

Dragičević: Banjalučki trg u nedjelju će biti naš
Budući da grupa „Pravada za Davida“ nema odobrenje za okupljanje na glavnom gradskom trgu, na kojem su i večeras bile jake snage policije, građani predvođeni Davorom Dragičevićem su se ponovo kretali ulicama do sjedišta institucija RS-a i pravosudnih organa.

Uzvikivali su kritike prema zvaničnicima RS-a, tužilaštva i policije, koju Dragičević optužuje za smrt svog sina.

– Još sutra mogu ovako s nama. U nedjelju je trg naš. Idemo do kraja, nema oprosta i zaborava. Gotovi ste – rekao je on i poslao poruku lideru SNSD-a Miloradu Dodika „da se njega niko neće sjećati“.

Nosili su Davidove fotografije, natpise “Davidovo srce”, uzvikivali “Ubice” te između ostalog tražili ostavku ministra unutrašnjih poslova RS-a Dragana Lukača.

Grupa „Pravda za Davida“ je uputila zvanični zahtjev za odobrenje velikog skupa u nedjelju, 30. decembra, a konačnu riječ da li će biti odobren dat će grad Banja Luka, odnosno policija.

Od aprila do 25. decembra okupljali su se svako veče na glavnom banjalučkom trgu, ali bez odobrenja.

Gradonačelnik Igor Radojičić je rekao da će proslava Nove godine na otvorenom u Banjoj Luci bit održana na trgu ispred Muzeja savremene umjetnosti RS te da građani koji slave imaju pravo da slave, kao što građani koji protestuju imaju pravo da protestuju.

– Dajte u našem gradu da imamo toleranciju i razumjevanje za različita mišljenja. Koncerti će biti održani 30. i 31. decembra i 1. januara u najboljoj volji i namjeri, ne vređajući nikoga, ko želi da slavi – dobrodošao je – rekao je Radojičić.

 

Izvor: buka.comKomentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button