U fokusu

Uz Davidove roditelje: Sarajevo, Tuzla, Beograd i Banja Luka danas izlaze na ulice

U roku od sat vremena nakon hapšenja Davora Dragičevića, građani su se počeli skupljati na ulicama Banja Luke buneći se protiv hapšenja Davora i njegove supruge i tražeći da se nepravda ispravi. U satima koji su slijedili najavljeno je nekoliko protesta u više gradova BiH, a isto bi se trebalo desiti i danas.

U vrijeme kada se u Banja Luci odvijala drama, Mostar je pružao javnu i otvorenu podršku, a Sarajevo i Tuzla su najavili mirne proteste za 26. decembar u 18 i 19 sati. Sarajevo je svojevrsnu najavu zademonstracije najavilo nakon što se 25. decembra ispred Zemaljskog muzeja skupilo nekoliko stotina ljudi, javlja Klix.ba.

Možda će Vas zanimati i:

Da je današnja situacija odjeknula dalje od samih granica BiH govori i činjenica da je u Beogradu nekoliko stotina ljudi označilo da je zainteresovano te da će danas u 12 sati pružiti podršku roditeljima preminulog Davida Dragičevića. Komentari na društvenim mrežama govore kako se građani nadaju da će veliki odziv javnosti uroditi plodom, te kako bi voljeli da se svi veći gradovi uključe u mirne proteste.Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button