ArhivaCrna hronikaZanimljivosti i zabava

Zbog jezivog snimka lova na delfine duboko žalimo što i mi pripadamo ljudskoj vrsti










Jezivi video snimljen je u zalivu u blizini Taijija u Japanu, a prikazuje grupu belogrlih delfina koje jure lovci. Kako navodi organizacija, jato je prvo usmereno prema zalivu gde su delfini zarobljeni tokom noći.

Lovci su došli ujutro…

Iz organizacije su objasnili kako se vidi kako delfini plivaju u krugu zajedno, dok matrijarh (vođa) ove grupe kruži oko njih i nežno ih dodiruje, kako bi ih utešila, piše Radio Sarajevo.

Iscrpljena i preplašena porodica zajedno je izranjala da uzme vazduh. Onog trena kad su mreže spuštene, a njihova sudbina zapečaćena, okupili su se jedni uz druge. Lovci su ih preko noći ostavili zarobljene, bez hrane. Osam delfina je odvedeno da ih prodaju u zatočeništvo, dok su ostatak ubili. Kako tvrde svjdoci, poslednji ubijeni delfin, uopšte se nije opirao… Zapitali smo se da li je znao šta će se dogoditi pa se jednostavno prepustio sudbini“, pišu iz organizacije Projekt Delfin.

Kako se otkriva, morski sisari se u zaliv dovode „zvučnim zidom“, koji je specijalno dizajniran da zbuni delfine, a onda se ulaz u zaliev zatvara mrežama.

Sezona lova je počela početkom septembra, a organizacija tvrdi da se svakodnevno događaju brutalni pomori ovih morskih sisavaca.

Sezona lova u Japanu traje do februara, a lov u Taijiju je dozvoljen ribarima koji imaju dozvole vlasti. Inače, Nacionalna agencija za ribarenje u Japanu odobrila je u ovoj sezoni da se ubije 16 hiljada ‘cetaceana’ – što je grupa morskih bića među kojima su obični delfini, južni manji usani (minke) kitovi i belogrli delfini.

Pogledajte još jedan video, od iste organizacije, koja prikazuje delfine kako pokušavaju da pobegnu i ranjavaju sami sebe na hridi u zalivu:

Svakog dana nestane od 50 do 150 vrsta!

Izvor: Lola magazin


Možda će Vas zanimati i:

Back to top button