IZBOR SPORTISTE GODINE 2018: ŽKK RMU Banovići najbolji klub, a Emina Abdulić najbolja juniorka u BiH

IZBOR SPORTISTE GODINE 2018: ŽKK RMU Banovići najbolji klub, a Emina Abdulić najbolja juniorka u BiH


Sinoć je u Olimpijskom muzeju u Sarajevu održan 8. Izbor sportiste godine, prema izboru krovne sportske organizacije u našoj zemlji – Olimpijskog komiteta BiH.

Priznanja su dodijeljena u 9 kategorija. Osim glavne nagrade za sportistu godine, dodijeljena su priznanja za najbolje sportiste u seniorskoj, juniorskoj i kadetskoj kategoriji, u muškoj i ženskoj konkurenciji, za najboljeg trenera, najbolji sportski klub, najuspješniju reprezentaciju, promociju sporta i olimpijskih vrijednosti, medijsku podršku, te nekoliko specijalnih priznanja OK BiH.

Nagrada Sportista godine pripala je Larisi Cerić, koja je preko video linka pozdravila prisutne i istakla kako je iza nje godina njenih snova, kada je uspjela stati na prvo mjesto svjetske ranking liste za džudistkinje, te ostvariti niz ogromnih rezultata kao što su brozna za svjetskom prvenstvu i srebro na europskom.

Tri priznanja u rukama sportista sa Tuzlanskog kantona

Najboljim sportskim klubom proglašen je ŽKK RMU Banovići, aktuelne prvakinje BiH i osvajačice KUP-a BiH za sezonu 2017/2018. Osim duple krune, košarkašice iz Banovića su i vlasnice rezultata iz prošle sezone koji će ostati zapisan u historiji ženske košarke u BiH, a to je omjer pobjeda i poraza od 27:0. Ove sezone djevojke predstavljaju BiH u regionalnoj WABA ligi i uspješno, bez ijednog poraza od početka sezone, gaze prema odbrani duple krune iz prošle sezone.

Emina Abdulić je zvanično najuspješnija mlada sportistkinja u BiH. Članica je KBS “Simbra” Tuzla i aktuelna državna prvakinja, prvakinja Balkana i osvajačica trećeg mjesta na WKF Svjetkoj ligi mladih u Umagu.

Tuzlanka i jedna od najboljih teniserki BiH Nefisa Berberović, dobitnica je specijalnog priznanja OK BiH, kao dio tima koji je na Mediteranskim igrama ostvario fenomenalne rezultate za našu zemlju.

Redakcija Kameleona upućuje iskrene čestitke ŽKK RMU Banovići, Emini Abdulić i Nefisi Berberović, kao i svim nagrađenim sportistima, sportistkinjama i sportskim radnicima i želi još više uspjeha i sreće u godini pred nama.


Facebook Comments