U fokusu

Zastupnici SDP-a i PDP-a odbili preuzeti certifikate od članova CIK-aČlanovi Centralne izborne komisije BiH trebali bi uručiti ukupno 42 certifikata, koliko broji Predstavnički dom Parlamenta BiH

U zgradi Parlamentarne skupštine BiH u toku je svečano uručenje certifikata poslanicima koji su osvojili mandate u Predstavničkom domu PSBiH na izborima 7. oktobra. Članovi Centralne izborne komisije BiH trebali bi uručiti ukupno 42 certifikata, koliko broji Predstavnički dom Parlamenta BiH.

Možda će Vas zanimati i:

Denis Zvizdić, Šemsudin Mehmedović, Nermin Mandra, Safet Softić, Šemsudin Dedić, Halid Genjac, Alma Čolo i Adil Osmanović su poslanici SDA.

Iz koalicije HDZ BIH,HSS,HKDU BIH,HSP-HNS,HSP DR AS BIH,HDU BiH mandate su dobili Predrag Kožul, Bariša Čolak (umjesto njega Darijana Katić), Nikola Lovrinović, Mijo Matanović i Borjana Krišto.

DF će u Parlamentu BiH predstavljati Zlatan Begić, Dženan Đonlagić i Vlatko Glavaš.

Iz SBB-a u Predstavnički dom ušli su  Damir Arnaut i Edita Đapo.

Naša stranka će imati dva poslanika i to Predraga Kojovića i Mirjanu Marinković – Lepić.

Fuad Kasumović izabrani je poslanik Nezavisnog bloka koji se odrekao ovog  mandata, te će umjesto njega u poslaničku klupu Aida Baručija, dok će Mirsad Kukić predstavljati PDA.

Jasmin Emrić ponovo će biti poslanik A-SDA.

Iz Republike Srpske SNSD će imati šest poslanika i to Nebojšu Radmanovića, Stašu Košarca, Vojina Mitrovića, Dragana Bogdanića, Nenada Stevandića i Snježanu Novaković Bursać.

SDS će imati dva poslanika, Dragana Mektića i Mirka Šarovića, dok je Obren Petrović u međuvremenu prešao u SNSD, a u izbornu utrku je ušao kao član SDS-a.

PDP će imati dva mandata koji su osvojili Branislav Borenović i Mira Pekić.

DNS će predstavljati Nenad Nešić dok je Jakov Galić iz Socijalističke partije.

Predstavnički dom PS BiH broji 42 poslanika, od kojih se 28 bira iz FBiH, a 14 iz RS.

Za formiranje parlamentarne većine potrebno je osigurati glasove 22 poslanika. Nakon uručenja certifikata, trebala bi biti održana i konstituirajuća sjednica Predstavničkog doma BiH.Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button