SELVEDINA JUNUZOVIĆ JE NAJŽENA XXI VIJEKA: REGIONALNO PRIZNANJE KOJE DIŽE VRIJEDNOSTI NAŠEG DRUŠTVA

SELVEDINA JUNUZOVIĆ JE NAJŽENA XXI VIJEKA: REGIONALNO PRIZNANJE KOJE DIŽE VRIJEDNOSTI NAŠEG DRUŠTVA

Najžene i najmuškarci su svuda oko nas! Vidimo ih u našim majkama, očevima, prijateljima, poznanicima kao i u liderima u poslovnom svijetu. Tu su žene u podređenom položaju u odnosu na muškarce i tu im je podrška najpotrebnija.

Manifestacija Najžena XXI veka u organizaciji agencije “Airli-Nivo” zauzima internacionalni značaj, a po mnogo  čemu opravdava epitet izuzetnog marketinškog događaja u tom dijelu Jugoistočne Evrope.

Za našu zemlju, laskavu titulu Najžena XXI veka ponijela je Selvedina Junuzović, finansijska direktorica kompanije Junuzović kopex i osnivačica Fondacije Junuzović.

Ovo je tradicionalna manifestacija koja je održana devetnaesti put po redu u Beogradu, a cilj je između ostalog promovisati žene koje postaju značajan faktor u ekonomsko-privrednom životu Balkana. Promoviše se promocija profesija kojima se žene bave što je ujedno i prilika za promociju ženskog poduzetništva, stvaralaštva i međusobne saradnje.

Kako navode organizatori, ovo priznanje ide u ruke ženama za njihove izuzetne rezultate u poslovanju i prepoznatljivosti na tržištu, pojedinačnim osobama po kvalitetu, standardu kojim u svom poslovanju mogu konkurisati svjetskim brendovima.

Zvanje “Najžena” ili “Najmuškarac”  XXI veka ponijele su osobe koje je širi auditorijum putem anketnih listova predložio, a zatim izabrao slijedeći kriterije koje nosi cijeli projekat-za priznanje najboljeg, najuspješnijeg ili najvoljenijeg potrebna je i uspješnost u poslovanju, ali i društvena odgovornost prema zajednici, dodaju organizatori.

Selvedina Junuzović iskazala je veliko zadovoljstvo povodom ovog priznanja te istakla da je svako novo priznanje veliki teret koji se mora nanovo opravdati, posebice zbog položaja žena u poslovnom svijetu: “Izuzetna mi je čast dobiti ovako veliko priznanje kao, prije svega, pohvalu za moj trud i rad. Istovremeno, jako je nezahvalno prihvatiti i nositi ovakvu titulu, ali je ujedno i dokaz svim mladim ženama u mojoj zemlji, Bosni i Hercegovini, da sve mogu kada žele i kada se potrude da opstanu u surovom muškom svijetu. Ovim je zalaganje bh. poduzetnica još vidljivije i drago mi je da nam se otvaraju novi putevi uspjeha. BH žena je jaka i sposobna, priznanje prihvatam za sve nas, da nas jednako motiviše za dalje.”

I ove kao i prethodnih godina, dodijeljena su priznanja za uspješne žene i muškarce iz svijeta poduzetništva, medija, medicine i drugih oblasti iz Srbije, Hrvatske, Slovenije, Makedonije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Related Posts

Facebook Comments