Rekonstrukcija tunela u Ormanici OBUSTAVLJENA!

Rekonstrukcija tunela u Ormanici OBUSTAVLJENA!

Radovi na rekonstrukciji tunela Ormanica na magistralnom putu M1.8 Tuzla – Orašje biće oustavljeni do 15. marta, dogovoreno je na današnjem sastanku delegacija Vlade Tuzlanskog kantona, predstavnika poslodavaca, JP Ceste FBiH, koja upravlja magistralnim putevima i koja je investitor rekonstrukcije Tunela, te kompanije “Jata” koja je izabrana za izvođača radova na rekonstrukciji Tunela.

“Udruženjenje poslodavaca Tuzle, zajedno sa Udruženjem poslodavaca TK je reagovalo, zato što je Direkcija cesta BiH odlučila da od 15. decembra zatvori put Tuzla-Orašje, u dionici tunela Ormanica, što bi izazvalo kolaps i za privredu i za građane. Međutim, alternativa je bila više nego loša i za građane, ali i za privrednike koji bi išli dionicom dužom od 40 dodatnih kilometara. Mi smo istakli probleme koji bi se desili prilikom te rekontrukcije”, ističu iz Udruženja poslodavaca Tuzle. Dakle, rekonstrukcija je prolongirana do 15. marta, jer bi izgradnja u zimskom periodu izazvala veliki kolaps za sve nas.”

„Nakon što smo proveli pripremne radove za rekonstrukciju, prezentirane su nam indirektne štete koje bi prouzrokovao potpuni zastoj saobraćaja kroz tunel Ormanica. Danas smo dogovorili da radove na rekonstrukciji i zbog predstojeće zimske sezone odgodimo do marta iduće godine. Također, dogovorili smo se da ćemo obraditi dodatnih 4-5 varijanti ovog projekta i da ćemo u narednom periodu prezentirati ta nova alternativna rješenja, te nadam se zajedno iznaći ono najpovoljnije rješenje za sve relevantne subjekte“, rekao je Izvršni direktor JP „Ceste FBiH“ Dedo Pjanić, dodajući da će Ceste FBiH sagledati i prezentiranu opciju izgradnje „dodatne cijevi“ na ovom putnom pravcu, te dati određene globalne okvire, ali da to zbog niza drugih zahtijeva koje bi taj projekat povukao, nije najbolja alternativa.

Facebook Comments