HOROR U FINSKOJ: Grupa migranata optužena da je mjesecima silovala maloljetnice

HOROR U FINSKOJ: Grupa migranata optužena da je mjesecima silovala maloljetnice

Grupa od osam migranata, osumnjičena za brutalno silovanje i seksualne napade na djevojčice tokom dužeg vremenskog perioda, uhapšena je u finskom gradu Oulu.

Policija je saopćila da su svi migranti došli u Finsku kao tražioci azila ili izbjeglice, neki sa Bliskog istoka, objavila je nacionalna medijska mreža Ile.

Napadači su stari između 18 i 40 godina, dok su sve žrtve mlađe od 15 godina, a najmlađa je uzrasta samo 10 godina. Neki od privedenih već imaju državljanstvo Finske.

– Radi se o periodu od nekoliko mjeseci. Ovo su izuzetno nasilna i brutalna krivična djela – rekao je šef lokalne policije Markus Kiskinen listu “Kaleva”, prenosi Srna.

Drugi policijski zvaničnik u mestu Oulu Arto Karnaranta rekao je da nikad nije vidio ništa slično za svojih 38 godina karijere.

– Nasilnici su bili izuzetno agresivni prema maloljetnim licima. Nikad nisam vidio tako nešto za sve vrijeme koliko radim u policiji – rekao je on.

On je apelovao na građane da ostanu i mirni i da ne uzimaju zakon u svoje ruke, već da čekaju da policija obavi svoj posao.

Policija u gradu Oulu objavila je zvanično upozorenje i poruku djevojčicama, djevojkama i njihovim roditeljima da ne stupaju u kontakt sa stranim muškarcima na društvenim mrežama i da ne pristaju na njihove zahtjeve. Policija očekuje da će biti još hapšenja.

Premijer Juha Sipila i predsjednik Sauli Ninisto osudili su nasilje.

Hayat

Facebook Comments