U Bosanskom kulturnom centru Tuzla, 8.12.2018. godine u 18:00h, bit će održana promocija knjige “Liderstvo, teorija i praksa” autora prof. dr. Selme Cikotića.

U uvodnom dijelu obratit ce se prof.dr. Mirsad Đonlagić, rektor Americkog univerziteta u Bosni i Hercegovini.

Promotori knjige su prof. dr. Bahrija Umihanić (Ekonomski fakultet u Tuzli) i van. prof. dr. Adisa Delić (Ekonomski fakultet u Tuzli).

Knjiga “Liderstvo, teorija i praksa” autora prof. dr. Selme Cikotića svjetlo dana ugledala je 2017. godine u izdanju izdavačke kuće TKD Šahinpašić i Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Sarajevu.

Ovom naučnom istraživanju prethodila su mnoga predavanja na istu temu na postdiplomskim i doktorskim studijama na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Sarajevu, Americkom univerzitetu u Bosni i Hercegovini, kao i izlaganja na međunarodnim konferencijama.

Polazeći od velikog broja različitih definicija liderstva, autor oblikuje svoje određenje liderstva.

Liderstvo se može definirati kao sposobnost onog koji vodi da u kontekstu realne situacije, motivira, inspirira i ubijedi one koji ga slijede da na bazi zajednicke vizije prihvate rizik promjene, te da promjenu realiziraju i institucionaliziraju.

Ovom definicijom liderstva obuhvaćeni su svi bitni aspekti teorijske osnove i empirijske pojavnosti liderstva. Svo to znanje i iskustvo doprinijelo je da se promoviše knjiga “Liderstvo, teorija i praksa”.

Facebook Comments