Sport

HALILHODŽIĆ: “Imamo realne šanse da pobijedimo Italijane”

Proslavljeni bosanskohercegovački fudbalski stručnjak Vahid Halilhodžić smatra da je reprezentacija BiH dobila dobru grupu u kvalifikacijama za Euro 2020. i da ima realne šanse da se plasira na EP.

Reprezentacija BiH će u kvalifikacijama nastupiti u grupi sa selekcijama Italije, Grčke, Finske, Armenije i Lihtenštajna.

Možda će Vas zanimati i:

“Grupa nam nije realno toliko teška, mogla je biti i puno gora. Italija je, istina, jedna fudbalska sila, ali ova Italija ne igra već godinama na visokom nivou, nije tako ubjedljiva kao što je bila prije u svojim slavnim godinama. Rezultatski ne stoji dobro već godinama i mislim da to više nije toliki bauk. Imamo realne šanse da pobijedimo Italijane”, izjavio je slavni 66-godišnji bh. trener za “Oslobođenje“.

Osvrnuo se i na ostale konkurente u borbi bh. zmajeva za prvu, odnosno drugu poziciju u grupi J.

“Što se tiče naših starih rivala Grka, to je uvijek ista priča. Oni su jedna defanzivno postavljena ekipa koja je sposobna da iz kontranapada ugrozi gol i najjačih selekcija na svijetu. Teško je s njima igrati, pogotovo kad se brane sa devet ili 10 igrača, teško je taj bunker razbiti i jačima. Vidjet ćemo šta će biti, ali sve zavisi od nas. Finska je ekipa koja dolazi iz te neke druge divizije Evrope i ova ekipa bi mogla nekome pomrsiti račune jer činjenica je da fudbal u Finskoj napreduje, da se ulaže u njega. Prema svemu ovome, imamo realne šanse da se plasiramo i čak da osvojimo i prvo mjesto u grupi”, smatra Halilhodžić.

Pohvalio je rad selektor Roberta Prosinečkog.

“Drago mi je da se o BiH čuju dobre i lijepe riječi. E sad, kolike su najveće mogućnosti ove ekipe, teško je reći. Plasirali smo se zasluženo u jedan viši, superiorniji nivo evropskog fudbala gdje će, nadam se, naša ekipa pokazati pravu vrijednost u utakmicama protiv ekipa iz najvišeg evropskog fudbalskog ranga. To je jedan dobar test koji će nam pokazati koliko zaista selekcija BiH vrijedi”, mišljenja je Halilhodžić.

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button