Zanimljivosti i zabava

“Rat” dizajnerki na društvenim mrežama: Aida Jokanović tužila Belmu Tvico Stambol

“Hej, Belma Tvico, za još ovakvih ideja slobodno opet posjeti Wholly Wear, a uskoro od nas možeš očekivati i poklon – jednu haljinu sa sijalicom (simboliku ćeš, nadam se, shvatiti) i poziv advokata”, napisala je Aida na svom Facebook profilu.

Aida kaže kako su joj prijatelji prije nekoliko mjeseci počeli slati fotografije Belmine kreacije koja na leđima ima specifičan detalj koji podsjeća na Wholly Wear. No, prema Aidinim riječima, ovo upozorenje rezultiralo je time da Belma Tvico blokira Aidu i Wholly Wear stranicu na Facebooku.

Možda će Vas zanimati i:

“Belma Tvico danas ponovo zvanično promoviše taj model pa ja ni ovaj put neću šutjeti. Po hiljaditi put ponavljam, posebno zbog onih koji ovakve situacije svode na ‘znaš koliko ima haljina s otvorenim leđima na netu’. Ja nisam izmislila rupu na leđima, open back ili otvorena leđa, ali ono što je Wholly uspio da uradi u ove dvije godine jeste da, pa makar i lokalno, postane prepoznatljiv upravo po otvoru na leđima, tj. rupi ubačenoj u kontekst nekog motiva čiji je koža sastavni dio. I kao što sam nedavno rekla u jednoj sličnoj situaciji, dok neko radi i trudi se i drži sve oči otvorene da ga ne pokradu ‘veliki’ čije je glavno oružje kapital, desi se komšija iz Sarajeva (poslije BG-a, drugi grad po broju djevojaka koje nose Wholly) i malo ‘pozajmi’ tvoj koncept, a sve to čvrsto negira time da mu je inspiracija bila drvo. Belmi je očigledno sve oko nje inspiracija pa je oko bacala i na mnogo veće zvjerke od Aide kao što je Delpozo (i to ćete vidjeti na fotografijama), ali Belma mora da pravi razliku između inspiracije i izvedbe, a o etici, kolegijalnosti i sličnom ćemo drugi put ili na drugom mjestu”, poručila je izrevoltirana Aida koja je dobila veliku podršku prijatelja.

Na svom Facebook profilu postavila je i fotografije Belminih haljina koje su zapravo kopija španskog brenda Delpozo.Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button