Stigao je “Nocturno”, novi album Crvene jabuke

- Kategorija: Cooltura

Od danas se u prodaji nalazi novi studijski album Crvene jabuke “Nocturno”, a njegov izlazak razveselit će mnogobrojne fanove ove poznate grupe.

Album koji je posljednjih mjeseci nastajao u Zagrebu, Ivanić Gradu, Sarajevu, Požegi i Splitu, ali i u pauzi brojnih koncerata koje je ova grupa održala na čak tri kontinenta, najavljen je odličnim hitovima “Čuj to” i aktuelnim singlom “Berlin”.

“Pjesma ‘Berlin’ napisana je još davne 1994. godine. Zanimljivo je da sam te godine napisao i ‘Čardak’, koji je kasnije otpjevao Halid Bešlić, a ako ova pjesma krene stopama ‘Čardaka’, bit ćemo više nego zadovoljni”, rekao je za vrijeme snimanja Mirko Šenkovski Geronimo, autor većine pjesama na albumu.

Uz njega, jaku autorsku ekipu čine Miroslav Pilj, Dino Muharemović, inače autor pjesme ‘Meni više ništa ne treba’, Tomislav Mrduljaš, autor pjesme “Još ljubav postoji”, te Dragomir Herendić Dragianni koji uz Šenkovskog potpisuje i produkciju albuma.

Album “Nocturno” je 20. album jednog od najdugovječnijih i diskografski najaktivnijih pop rock bendova u regiji, koji uz vrhunsku produkciju nudi moderan zvuk Crvene jabuke i čvrste gitarske rifove začinjene prepoznatljivim Žerinim vokalom.

Na albumu se nalazi 15 novih pjesama, a naslovna “Nocturno” s kojom počinje i završava novi album, snimljena je u dvije verzije, akustičnoj i električnoj. Svojim baladama “Pjesma o tebi” i “Još ljubav postoji” bend neće iznevjeriti romantične duše, a u pjesmama “Grade moj” i “Wilsonovo” ponovo nas vodi kroz sarajevske ulice.

U svojoj bogatoj diskografiji Crvena jabuka imala je uvijek upečatljive naslovnice čiji je autor bio višestruko nagrađivani i jedan od najznačajnijih grafičkih dizajnera Davor Papić, koji je poginuo prošle godine u saobraćajnoj nesreći. U znak sjećanja na njega, Žera i članovi Crvene jabuke odlučili su da ubuduće sve njihove naslovnice albuma budu crne ili bijele s logom grupe.

Klix.ba

Kameleon i Zenski Banner1.fw

Facebook Comments