Sport

Kolinda odlikovala igrače i stručni štab nogometne reprezentacije Hrvatske

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović uručila je u utorak u svom uredu na Pantovčaku odlikovanja i priznanja hrvatskom nogometnom selektoru, igračima i članovima stručnog štaba Hrvatske nogometne reprezentacije koji su na Svjetskom prvenstvu osvojili naslov viceprvaka svijeta.

U ime Republike Hrvatske, želim vam još jednom zahvaliti što ste ostvarili historijski uspjeh, ali ponajprije zato što ste Hrvatskoj vratili osmjeh na lice, što ste nas ujedinili da dišemo, plačemo, pjevamo i veselimo se kao jedan. Naša je dužnost i obaveza obećati vam kako to jedinstvo, u kojem su nas već jednom ujedinili naši branitelji u obrani Domovine, nikada više nećemo pustiti“, kazala je Grabar Kitarović koja je Redom kneza Trpimira s ogrlicom i Danicom odlikovala selektora hrvatske nogometne reprezentacije Zlatka Dalića i predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza Davora Šukera, javlja Hina.

Redom kneza Branimira s ogrlicom odlikovani su reprezentativci Luka Modrić, Milan Badelj, Filip Bradarić, Marcelo Brozović, Duje Ćaleta-Car, Vedran Ćorluka, Tin Jedva, Lovre Kalinić, Mateo Kovačić, Andrej Kramarić, Dominik Livaković, Dejan Lovren, Mario Mandžukić, Ivan Perišić, Josip Pivarić, Marko Pjaca, Ivan Rakitić, Ante Rebić, Danijel Subašić, Domagoj Vida i Šime Vrsaljko.

Redom Danice hrvatske s likom Franje Bučara i Redom hrvatskog trolista i Redom hrvatskog pletera odlikovani su članovi stručnog štaba hrvatske nogometne reprezentacije i članovi delegacije Hrvatskog nogometnog saveza.

Na kraju je hrvatska predsjednica Povelju Republike Hrvatske dodijelila Hrvatskom nogometnom savezu.

U ime svih nagrađenih predsjednici je zahvalio izbornik Zlatko Dalić posebno istaknuvši njezinu podršku tokom Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji.

“Pokazali smo veliko zajedništvo, ljubav prema domovini, hrabrost, poniznost i vjeru i to nam je donijelo taj veliki rezultat”, kazao je Dalić.

Svečanosti uručivanja odlikovanja nogometašima i članovima stručnog stožera prisustvovali su štićenici Caritasovog i još nekoliko dječjih vrtića iz Zagreba.

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button