OVO NIJE PLAĆENA REKLAMA: DOBAR ZUBAR ZLATA VRIJEDI!

OVO NIJE PLAĆENA REKLAMA: DOBAR ZUBAR ZLATA VRIJEDI!


Ja evo ne poznajem ženu koja po nekom urednom rasporedu  i bez konkretne potrebe svaka tri mjeseca odlazi redovno  kod zubara. Onu koja mjesecima unaprijed zna svoj termin i koja se ne dovede do toga da joj se vilica “izvrne” od bolova kada stigne  “5 do 12” u stomatološku ordinaciju. Čast izuzetnim ženama koje sve gore navedeno rade.

Eh, ako na to još dodate prethodne traume nekoga ko vam je zube popravljao kao da to što nosite u ustima nije dio vas već korov u avliji koji treba jako isčupati onda je sva ta fama oko zubara jasna.

Ali šta onda kada “zagusti”? Kada se konačno dovedeš do tih “5 do 12”? ZABOLIO TE, DRAGA,  ZUB.

U tim trenutcima moliš Boga da te primi ko god pa taman nježna Zubić Vila ili Dr. Victor Frankenstein… Svejedno ti….A kada konačno dobiješ termin počneš da se moliš u sve što vjeruješ i ne vjeruješ, od Bude do Jah Rastafaria,  da sve što ti budu radili te ne učini pokojnicom.

Nedavno je kucnulo tih mojih famoznih “5 do 12” ali što je još gore postavilo se pitanje kome otići? Preporukom dođem do stomatološke ordinacije “Mazalović”.

I tu počinje sva moja potreba da pišem na ovu temu.

Fotografija korisnika/ce Stomatološka Ordinacija Mazalović.

Umjesto dobro jutro moja prva rečenica bila je: “Ja se plašim!”. Drage moje, bez ikakvog razloga. Da sam tražila crtani film to jutro sam ga mogla fokusirano i bez boli pogledati (provjereno znam da to za klince “ulazi u ponudu”).

Strpljenje, trud, ZNANJE i iskren savjet nešto je što mnogo više vrednujete od toga koliko ćete platiti bilo čiju uslugu. U ovoj ordinaciji sam to pronašla. Veliki je plus što vam ne skinu kožu i ne opustoše novčanik za samo jedan pregled.

Već sam na korak da riješim i najmanji “problemčić” a sve zahvaljujući mladom Dr. Amaru i njegovom fantastičnom timu.

Fotografija korisnika/ce Stomatološka Ordinacija Mazalović.

I kako to obično biva jedno vuče drugo pa sam tako baš u posljednje vrijeme sa prijateljicama često razgovarala na temu kome u Tuzli otići kod zubara. Tako sam i odlučila da moram napisati svoje iskreno iskustvo jer uvijek se vodim jednom mišlju a to je da kada znaš za nešto dobro onda ne čuvaš škrto te informacije. Nekome tim jednostavno spasiš dan.

Fotografija korisnika/ce Stomatološka Ordinacija Mazalović.

Uglavnom drage moje, ovo nije plaćen tekst jer ja svoje odlaske stomatologu uredno plaćam. Ovo je samo želja da se pohvali ono što vrijedi a vama skrati put uplašenih dilema kome se obratiti u “zubnoj nevolji”.

 

P.S. Dugujemo same sebi da se životu smijemo našim najljepšim osmijehom, ne dozvolite da ga krijemo.

 

Piše: Amra Avdić

Video u fokusu


Facebook Comments