Urnebesna komedija “Jel’ tražite sobu?” na sceni Narodnog pozorišta

Urnebesna komedija “Jel’ tražite sobu?” na sceni Narodnog pozorišta

Nakon nekoliko godina pauze, a na veliko zadovoljstvo publike, u subotu 10. novembra, na sceni Narodnog pozorišta Tuzla, biće izvedena urnebesna komedija “Jel’ tražite sobu?”

Naime, u pitanju je autorski projekt glumice Melihe Fakić, koji je prvi put izveden 4. februara 2009. godine.

Urnebesna komedija u kojoj se prepliću životi običnih ljudi, bosanski humor, sukob generacija, satira i pregršt zanimljivih preokreta, glavna su obilježja ove sjajne predstave.

U predstavi igraju Meliha Fakić, u ulozi Teta Dike – Stanodavca i Siniša Udovičić u ulozi studenta Zlatana – njenog podstanara.

Autor projekta Meliha Fakić je o ovome tekstu, između ostaloga rekla: “…i veliki pisac Ernest Hemingway , dao je jednu poruku, kao uputu za one koji se žele baviti pisanjem, a ona glasi: “Očistite jezik, ogolite ga do kostiju” – što bi značilo: koristite jednostavan jezik – da vas svi razumiju! Draga publiko uživajte, voli Vas vaša Melih Fakić”.

Urnebesna komedija “Jel’ tražite sobu?” na repertoaru Narodnog pozorišta Tuzla je u subotu 10. novembra u 19:30 sati.

Rezervacije ulaznica za ovaj pozorišni komad moguće je izvršiti na broj telefona 035 251 646, a iste je moguće kupiti i na biletarnici pozorišta svakim radnim danom od 9 do 15 sati, ili na dan predstave od 18:30 sati.

Tuzlanski.ba

Facebook Comments