U fokusu

Upoznajte Denisa Šulića, Bošnjaka na čelu mladih SNSD-aDenis Šulić je predsjednik omladine SNSD-a, a koji se po nacionalnoj priopadnosti izjašnjava kao Bošnjak, za N1 je kazao da je od njegovog izbora za predsjednika mladih SNSD-a bio izložen napadima pojedinih funkcionera SDS-a, zbog nacionalne pripadnosti njegovih roditelja.

“Sama činjenica da je predsjednica mladih SDS-a isto bošnjačke nacionalnosti (Nina Bukejlović, op.a) govori da su ljudi iz SDS-a krili svoju predsjednicu i koristili to kao napad na SNSD. To najviše govori o njima”, izjavio je Šulić

Ipak, smatra da ljude ne treba cijeniti po vjerskoj i nacionalnoj pripadnosti.

“Meni je drago da su mladi uljučeni u političke procese i njihov rad treba ocjenjivati po tome koliko su doprinijeli za društvo, a ne po vjerskoj i nacioanlnoj pripadnosti”, poručio je Šulić.

Ističe kako je to jedini način kako BiH može kao društvo da napreduje.

Upitan kako komentariše česta mijenjanja nacionalnih pripadnosti zbog određenih funkcija unutar institucija entiteta i države – Šulić je rekao da ne bi ulazi u spekulacije.

“Od kako se bavim politikom to ne radim. Neću da upadam u taj rejon spekulativni. Ne želim da komentarišem kako se neko osjeća, zove. Svako ima pravo da bude ono što on osjeća. Da li je to produkt dobijanja mandata ili nečega drugo – ne bih komentarisao”, izjavio je za N1, te poručio da niko ne bi trebao komentarisati da li je neko Srbin, Bošnjak ili Hrvat.

N1Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button